© RDr

© RDr

Landelijke Gilde Gruitrode blaast 125 kaarsjes uit

De landelijke gilde Gruitrode is 125 jaar oud, springlevend en actiever dan ooit tevoren. Dat vieren ze de komende vier dagen met onder meer een open boerderij dag,

RDr

De komende twee dagen zijn de leerlingen de basisscholen eregast en zondag ontvangt de landelijke gilde het grote publiek op de boerderij. “De viering van ons 125 jarig bestaan beperken we niet tot een dag, we maken er een 4-daags feestweekend van. Op donderdag 19 en vrijdag 20 mei organiseren we samen met gemeentebestuur, Plattelandsklassen en heel veel vrijwilligers Open Boerderijdagen voor ruim 360 kinderen van het 5de leerjaar en de laatste kleuterklas van heel Meeuwen-Gruitrode”, zegt Marco Goossens.

Met dit project willen Plattelandsklassen vzw, Landelijke Gilden, het Regionaal Landschap Lage Kempen en de gemeenten Bocholt, Bree, Hamont-Achel, Hechtel-Eksel, Kinrooi, Maaseik, Maasmechelen, Meeuwen-Gruitrode, Overpelt, Neerpelt en Peer inzetten op meer landbouw- en plattelandseducatie. Daarbij gaat extra aandacht naar excursies voor secundair onderwijs en vormingspakketten voor de lerarenopleiding, naast de reeds bestaande bedrijfsbezoeken. Ook rond zwerfvuil worden educatieve initiatieven opgezet, in samenwerking met Limburg.net.

Zondag 22 mei gaan de boerderijdeuren open voor het grote publiek, tussen 11u en 18u. “Luc en Anja Das-Bloemen zijn graag onze gastheer en stellen hun infrastructuur en de omliggende landerijen ter beschikking. Dit belooft vooral voor kinderen een plezante en leerrijke dag te worden. Naast kinderanimatie, een dierenknuffelhoek, huifkartochten, minigraver wedstrijd kun je via verschillende standen de verschillende takken van het landbouwgebeuren ontdekken”, besluit Marco Goossens.

Open deur dag gaat door bij het melkveebedrijf van Luc en Anja in de Boshovenstraat 18, Meeuwen-Gruitrode.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio