Stichters Sezoensrally gehuldigd

40ste Sezoensrally trekt door klein Zwitersland

Print
Bocholt - Racing Team Moustache is ontstaan, zoals veel verenigingen, aan de toog. In 1974 besloten François Meuris, Mathieu Baens en Jeff "Moustache" Steensels voluit de rallykaart te trekken en een club op te richten. “Met dank aan sponsoren, de gemeente en ook de omwonenden langs het parcours. Zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest”, zegt medestichter Jeff Moustache.

De eerste organisatie was een oefenrally met 36 lokale deelnemers op 23 november 1974. In twee jaar tijd telde de club ruim 200 actieve leden en de aansluiting bij PAK Limburg was een logisch gevolg. In 1976 organiseerde RTM de Eerste Nacht van Bocholt. Na 10 jaar organiseren op provinciaal vlak stapte men dankzij de steun van Brouwerij Martens en ook de gemeente over naar internationaal niveau. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een klassieker op de Belgische rallykalender.

“De Sezoens is de enig overgebleven Limburgse rally met een eigen karakter: een parcours met meer dan 20% onverharde Maaskiezel is nergens anders in België te vinden. Met een rit op de Hees, op Goolder, in Veldhoven, over de Steenberg in Bree gekend als klein Zwitserland met een nieuw bochtig parcours en de rit in Gerdingen, waar verhard en overhard parcours elkaar afwisselen, is deze jubileumeditie van de Sezoensrally zeker voor liefhebbers de moeite waard”, was te horen tijdens de persconferentie in het parochiehuis. 

De drie stichters werden daar uitvoerig gehuldigd door de organisatie en schepen Jan Verjans. De drie stichters worden inmiddels bijgestaan door een heel team en dat is aangevuld met een aantal nieuwe krachten. De jubileumeditie voor de Sezoensrally, meetellend voor het Belgian Rally Championship and RACB Criterium, krijgt er net zoals vorig jaar een derde nevenwedstrijd bij, namelijk de 2de Sezoens regularity. Buiten de naam is niets hetzelfde als de eerste editie. Deze keer wordt het namelijk een échte regularity met meer geheime seconden controles. 

Op 20 en 21 mei 2016 presenteert RT Moustache de 40ste editie van de Sezoensrally. Vorig jaar werd de kaart van vernieuwing al getrokken. Dit jaar gaan ze verder op dit elan: nieuw logo, nieuwe klassementsproef & speciale voorwaarden voor de deelnemers.
Op vrijdag en zaterdag 21 mei zijn de liefhebbers meer dan welkom in Bocholt.  In tegenstelling tot vorig jaar zullen op iedere RT meerdere geheime secondencontroles gebeuren om de gemiddelde snelheid te controleren. Met volop gas geven op de RT en dan treuzelen aan de finishlijn om op de ideale tijd door het oog te rijden, zal men de 2de Sezoens regularity niet kunnen winnen !


Info: www.sezoensrally.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio