© RDr

© RDr

thumbnail: null
thumbnail: null

Constructieve fusiegesprekken

In Opglabbeek en in Meeuwen-Gruitrode hebben ze nagedacht over een referendum. De mogelijkheden ervan werden eerder besproken met het Agentschap Binnenlands Bestuur. Er zijn ondertussen heel wat meningen verzameld, via telefoon, e-mail kwamen er reacties binnen. “Er is een breed draagvlak bij de bevolking en de gesprekken verlopen in een constructieve sfeer. Dat geldt ook voor de gesprekken met alle fractie ’s uit de beide gemeenteraden”, zegt burgemeester Lode Ceyssens.

rdr

Participatie en informatie van de bevolking vormen een belangrijk onderdeel van het fusietraject. "We zullen de bevolking verder blijven bevragen, informeren via folders, via onze website en de gemeentelijke infobladen”, belooft de Opglabbeekse burgemeester Benny Spreeuwers.

Ondertussen zitten de verschillende stuur- en werkgroepen, en ook de beide schepencolleges, wekelijks en maandelijks samen om de gemeentelijke personeelsformatie, de financiën en ook de werking van politie- en veiligheidsdiensten op elkaar af te stemmen. De bestuurskrachtmeting, geen gemakkelijke oefening, werd maandagavond nog toegelicht aan de intergemeentelijke commissie. “De fractieleiders van alle politieke partijen en samen met de burgemeesters overlegden afgelopen maandagavond voor de eerste keer. Een positieve vergadering. Eind mei zitten we opnieuw samen met alle fractie ‘s. Deze keer in Opglabbeek," besluit Lode Ceyssens.

Nu vrijdagavond is er een inspraakmoment met jongeren gepland in JH Royes en JH Sumo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer