Nieuwe hondenspeeltuin

Print
Opglabbeek / Meeuwen-Gruitrode - Met de opening vannieuwe honden losloopzones, één in Opglabbeek en één in Meeuwen, gaat Duinengordel in op een vraag van hondeneigenaars. “Het gebied van ruim 7 ha groot wordt een nieuwe speeltuin voor honden en hun baasje”, stelde burgemeester Benny Spreeuwers bij de opening.

Een gezin op vijf heeft een hond. Honden die je moet kunnen uitlaten. Dat kan nu ook in het bosrijk gebied van 3000 ha,  Duinengordel. “Deze twee losloopprojecten passen in de uitbouw van Duinengordel. Naast recreatieve ontspanning, met wandel-, paarden- en fietszones is er nu ook ruimte voor honden en hun baasjes”, zegt Luc Flipkens, coördinator Duinengordel.

Een plek waar rust primeert. Het even wat voeten in de aarde gehad maar de losloopzones zijn eindelijk beschikbaar. Een losloopzone in Meeuwen en een in Opglabbeek. “Honden laten loslopen kan hier enkel met halsband, binnen de losloopzone en onder controle van het baasje”, vertelt Claudia Creyns, meter en aanspreekpunt in de Opglabbeekse losloopzone “we geven hondeneigenaars tips en begeleiden hen, wijzen hen ook op het reglement. Enkel gezonde honden zijn welkom. Hoe meer honden hier komen, hoe meer sporen er worden achtergelaten wat andere honden dan weer prettig vinden.”

Het project kwam er in samenwerking en met steun van de vier Duinengordelgemeenten en ANB.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio