© RDr

© RDr

thumbnail: null
thumbnail: null

Feest in Roy

Het hele weekend is het feest in Roy. "Eén groot sprookjesdorp. Zaterdagavond staan countrymuziek met “Route 66” en line-dance centraal. Zondag staat alles in het teken van ‘sprookjes’ ", vertellen ze bij de gemeentelijke dienst evenementen.

RDr

Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus wordt het centrum van Gruitrode omgetoverd tot één groot sprookjesdorp. Traditioneel is zaterdagavond 29 augustus de muziekavond, deze keer staat countrymuziek centraal. Uiteraard hoort line-dance daarbij.

Zondag 30 augustus staat helemaal in het teken van ‘sprookjes’. Een verkleedpaleis voor prinsen en prinsessen, een heuse Assepoesterkoets, een Meet & Greet met sneeuwwitje, een groot sprookjeszoekspel, een betoverend kapsalon, reuzenzeepbellen, een wensboom. Het kasteel van Gruitrode neemt een centrale plaats in tijdens het sprookjesgebeuren.

Kurt Plessers, schepen van feestelijkheden: “Zaterdag 29 augustus worden de Royse Feesten officieel geopend met een optreden van “Countryband Route 66”.

Zondag 30 augustus lijken de schapen weggelopen uit een verhalenboek en de springkastelen zien er uit als echte kastelen. Meer nog: kinderen en volwassenen beleven hun sprookje in het echt. De Royse Reuzen nemen het kasteel in.

Volwassenen betalen slechts 2 euro voor het zondagprogramma. Kinderen tot 12 jaar en abonnementshouders van HBVL van Meeuwen-Gruitrode kunnen gratis binnen.

Kinderen die verkleed komen als sprookjesfiguur of slagen in het sprookjeszoekspel maken kans op speciale prijzen.

Info: http://www.meeuwen-gruitrode.be/er-was-eens-....-royse-feesten

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio