Twintig jaar burgemeester Benny Spreeuwers

Print
Opglabbeek - Zaterdagavond werd burgemeester Benny Spreeuwers in den Ichter, door het verenigingsleven en zijn politieke vrienden, gevierd ter gelegenheid van 20 jaar burgemeesterschap. Heel veel mooi volk, onder meer CD&V -voorzitter Wouter Beke, gouverneur Reynders, ere-gouverneur Hilde Bertrand en burgemeesters uit de omliggende gemeenten kwamen Benny Spreeuwers en zijn familie persoonlijk feliciteren. Benny Spreeuwers is de 10de burgemeester van Opglabbeek.

Rode draad doorheen deze hulde avond: aandacht voor kinderen en minderbedeelden in de maatschappij. De burgemeester, al meer dan 30 jaar actief in de politiek, wenste geen geschenken maar vroeg de genodigden een gift te doen voor drie Opglabbeekse ontwikkelingsprojecten: Osjosma, een weeshuis in Haiti, KEBENE straatkinderen in Kenia en het kinderkankerproject Louise4kids.

OCMW-voorzitter Frans Heijlen typeerde burgemeester Benny Spreeuwers, ondanks zijn kleine gestalte, als een groot en bijzonder politicus: "Zijn engagement is groot, hij is erg empatisch, steeds aanspreekbaar en benaderbaar."

Benny Spreeuwers kandideerde als 22 jarige voor de eerste keer en werd meteen verkozen als jongste schepen van Limburg. Hij geeft les aan de lagere school in Opglabbeek, was bij de toenmalige K.S.A. actief en politiek geëngageerd sedert 1976 in de plaatselijke CVP, tevens lid van de jeugdraad.

"Vanuit dit brede sociale engagement was de stap naar de politiek snel gezet", stelde schepen Ilse Wevers.

In heel zijn politieke loopbaan was Benny Spreeuwers drie jaar gemeenteraadslid, van 1986 tot en met 1988. De overige jaren maakte Spreeuwers deel uit van het college van burgemeester en schepenen, van 1983 tot en met 1985 en van 1989 tot heden.

Dit betekent dat Benny steeds van zeer nabij het beleid mee heeft kunnen uitstippelen. Naast de restauratie van het beschermde gemeentehuis zijn de drie mooiste realisaties zeker de veilige fietspaden langs alle gewestwegen, de verdere uitbouw van het industrieterrein en de bouw van een nieuw gemeenschapscentrum, den Ichter.

In de periode 1985-1994 en 2000-2012 was Spreeuwers nog provincieraadslid.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio