Toeristische troeven beter uitspelen

Print
Toeristische troeven beter uitspelen

wandelen in duinengordel Foto: RDr

Opglabbeek - Tot een twintigtal jaar terug was toeristisch Opglabbeek vooral gekend als kampeerplaats en van de speeltuin. Vandaag spreekt Opglabbeek ook aan als wandel- en fietsgebied. “Met een gevarieerd aanbod trekken we voluit de kaart van het recreatieve toerisme. Wandelen kan nu onder meer onder leiding van een ervaren gids”, zegt schepen van toerisme, Lieve Dierickx.

Opglabbeek heeft een belangrijke plaats binnen het gemeentelijk overschrijdend project ‘De Duinengordel’. De focus ligt in de toekomst op de ontsluiting van de Bosbeekvallei. “De verdere ontwikkeling van De Duinengordel is belangrijk maar onze toeristische troeven, die zijn er zeker ook in de  Bosbeekvallei,  moeten we beter uitspelen”, opent schepen Lieve Dierickx.

De schepen, die op 1 januari 2015 haar mandaat doorgeeft aan Anneleen Beckers,  wil de lopende natuurprojecten en de ontwikkeling daar rond meer leven in blazen: “Het fietsenroutenetwerk, onze wandelgebieden, met de vennen en bossen zijn naast de moderne campings, een toeristische troef.  Onder meer Sentower Park wordt één van de startplekken om De Duinengordel actief te ontdekken. Voor zowel voor de wandelaar, de fietser, de mountain bikers en de ruiter.”

Haar opzet is natuurbeleving beter te promoten. “Vandaag bieden we vier uitgestippelde wandelroutes aan op de Ophovenderheide. Er is een moutainbike route in ontwikkeling en er is de honden losloopzone, aan de achterkant van onze begraafplaats. Die is begin volgend jaar gebruiksklaar”, gaat Lieve Dierickx verder.

Ondertussen hebben een aantal lokale ondernemers interesse getoond en zijn ze bereid om mee te werken om het plaatselijke toerisme en de streekproducten te promoten. “Onze opdracht is het overleg tussen de diverse actoren aan te sturen, nieuwe ideeën te ondersteunen en toeristische initiatieven begeleiden”, verduidelijkt Lieve Dierickx.

Ondersteunende rol
De gemeente gaat vooral een faciliterende rol spelen. “De ontsluiting van ons dorpscentrum tot aan de Bosbeekvalei: Poort tot de Bosbeek, ligt op de ontwerptafel. Andere toeristische mogelijkheden werden duidelijk tijdens de eerste grote vennenwandeling in de Duinengordel, vorig weekend telden we vijftig wandelaars”, besluit Lieve Dierickx.  Eind januari 2015 organiseert de gemeente samen met de Landelijke Gilde en KVLV in de Duinengordel de eerste “boerenontbijt wandeling” in De Duinengordel.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio