Grote porties friet en kwaliteit primeren

Print
Grote porties friet en kwaliteit primeren

Steven Vanmierlo en Gina Grasso Foto: RDr

Bocholt - In de voormalige slagerszaak tegenover de Sint Laurentiuskerk hebben Steven Vanmierlo en Gina Grasso ‘De Fritketel’ geopend. Hun troeven zijn de traditionele grote porties friet met huisgemaakte specialiteiten, zoals stoofvlees en goulash. "Aangevuld met verse koude en warme broodjes en diverse smakelijke snacks”, zegt het nieuwe bakteam, Gina en Steven.


Met drie frituren in een straal van amper honderd meter is de Bocholternaar een gelukzak. Want pal tegen de Sint Laurentiuskerk opende nu ook De Fritketel de deuren. Tegen de muur in de nieuwe Fritketel lees je de definitie van friet. Friet: ‘Reepjes rauwe aardappel in olie gefrituurd’.

En dat is waar dit jong team, Steven Vanmierlo (29) en Gina Grasso (27), voor gaat: “We kiezen voluit voor het beroep van friturist. Het idee leeft al vijf jaar. Maar we wilden niets in het wilde weg opstarten. Daarom hebben we eerst voldoende ervaring op gedaan.”

Het jonge koppel volgde een opleiding bij Syntra en leerden nadien de finesse bij Delicious in Peer: “Leerrijk en nuttig. Ondertussen vonden we de tijd rijp om een eigen zaak op te starten." Twee jaar geleden startte de zoektocht naar een locatie. "Liefst in Bocholt”, vertelt Steven.

Het idee van een frituurwagen werd dus aan de kant geschoven. “Deze voormalige slagerswoning lag al een tijd vrij en werd aangekocht. We hebben de woning volledig gestript, grondig gerenoveerd en heringericht. De perfecte locatie om een frituur te beginnen”, weet Steven. 

Dus na een bezoek aan de  Bierketel naar kan je terecht in De Fritketel. “Voor ons  primeert kwaliteit. Voldoende grote porties frieten en een snelle hap, het kan ook. We zijn elke dag van de week open zodat de Bocholtenaar zijn frietje niet hoeft te missen”, besluiten Steven en Gina.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio