Keramiek & Co

Print
Keramiek & Co

halil Foto: Roger Dreesen

Meeuwen-Gruitrode - Keramist Halil Karakaya (48) opende zopas een kleine galerie en een atelier Keramiek en Co in Luttelmeeuwen. Hij toont er werk uit eigen collectie. "Hobbyisten kunnen in onze werkplaats terecht om hun eigen ding te doen. Pottenbakken en boetseren, beelden maken en bakken. En je kan hier ook leren schilderen”, zegt Halil.

Halil is van Turkse origine, kreeg zijn kunstopleiding aan de Unief van Anatolië en gaf daar ook les. Na jaren van heen en weer reizen verhuisde Halil zes jaar geleden definitief naar België. “Eerst heb ik een stevig taalbad genomen, want taal is heel belangrijk om te integreren”, opent Halil

Dit keramiekproject is een volgende stap. “Er is hier een opleiding op maat en voor iedereen. Jong en oud, beginners en gevorderden. We leren de nieuwste technieken aan, werken met gietklei, diverse kleisoorten en glazuren”, gaat Halil verder.

Opleiding en fun
Een cursus pottendraaien en boetseren, schilderen voor hobbyisten het gebeurt in een aangename familiare sfeer. “Naast onze cursussen organiseren we ook workshops, teambuilding of feestjes voor kinderen waar ouders aan kunnen deelnemen. Iedereen kan leren hoe je van een homp klei een mooi werkstukje kan maken. Dit is een beetje school, maar vooral een hobbyatelier met perspectief. Wie zelf een origineel geschenk of iets leuks in klei wil maken is welkom. Alle faciliteiten zijn hier ter beschikking”, besluit Halil.

Beginneling
Halil leert je centreren en potten draaien,  coacht en begeleidt je stap voor stap. “We volgen de cursist op de voet, zodat fouten snel gecorrigeerd kunnen worden. Je leert de klei aanvoelen en je eerste vormen draaien: tassen, kommen, vazen. En het raku-glazuren en bakken van het werkstuk”, besluit Halil.

 

Zondag 14 december wordt het keramiekcentrum, in de Luttelmeeuwenstraat, officieel geopend. Je kan het vrijblijvend bezoeken tussen 10u en 17u.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio