Kerstverlichting

Print
Kerstverlichting

kerstverlichting Foto: hbvl

Bocholt - Met een mogelijke stroom afschakeling in het vooruitzicht neemt ook de gemeente haar verantwoordelijkheid en beperkt ze de kerstverlichting in de straten. “Normaal verlichten er tijdens de kerstperiode zo een 300 lichtarmaturen in onze vier dorpskernen. Dit jaar wordt dit beperkt tiental in elke kerkdorp” vertelt schepen van openbare werken, Stijn Van Baelen.

Tijdens de jongste gemeenteraad werd al aangegeven dat de kerstverlichting dit jaar beperkt zou blijven tot een minimum. “De bedoeling is om slechts een tiende van de beschikbare verlichting te installeren. De armaturen, een kerstboom of een kerstster, dateren uit 2000 en hebben een buisverlichting die in vergelijking met de moderne LED-verlichting erg energieverslindend  is", zegt eerste schepen Stijn Vanbaelen.

De komende kerstperiode worden er dus slechts een dertigtal armaturen geïnstalleerd door de technische dienst. In  Reppel, Bocholt en Kaulille. In Lozen kan dit niet omdat de armaturen niet passen op de nieuwe verlichtingspalen. Verder plaatst men grote kerstbomen in Reppel en Lozen aan de kerk, in Kaulille aan De Kroon en in Bocholt op het bibliotheekplein. "In het budget voor 2015 is de aankoop van nieuwe energiezuinige kerstverlichting voorzien",besluiten burgemeester en schepen.
 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio