Is er een koperbende actief in Limburg? Regenafvoerbuizen van drie kerken gestolen

Print

Foto: Koperen regenafvoerbuizen gestolen aan Martinuskerk Overpelt

Overpelt / Genk / Opglabbeek - Koperdieven hebben hun slag geslagen aan de Sint-Lambertuskerk in Opglabbeek-centrum, aan de kerk in de Genkse Kerkstraat en aan de Martinuskerk in Overpelt-centrum. Telkens werd een aantal koperen regenafvoerbuizen gestolen.

De diefstal in Opglabbeek werd op tweede kerstdag vastgesteld, die in Genk afgelopen donderdag. “Een tiental koperen regenafvoerpijpen rondom het kerkgebouw waren van de muur gerukt en meegenomen”, zegt pastoor Jan Beliën over de diefstal in Opglabbeek. “Sommige afvoerbuizen werden zelfs met beugel en al losgerukt uit de muur. De gietijzeren grondbuizen werden niet gestolen. Dit is diefstal en vernieling van erfgoed en openbaar bezit. De burgemeester en de politie zijn verwittigd. De technische dienst van de gemeente zal het nodige doen om de muren te beschermen tegen het regenwater.” 

De kerk in Overpelt-Centrum werd in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen. Ook hier werden een achttal koperen regenafvoerbuizen afgezaagd en gestolen. De regenbuizen van de kerktoren en aan de kant van de school bleven onaangeroerd. De daders werden mogelijk gefilmd door bewakingscamera’s. De politie van zone HANO deed de vaststelling en vroeg de camerabeelden op.

Het vermoeden bestaat dat er een koperbende actief is.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio