Nieuwe vleugel basisschool De Linde precies op tijd klaar in Overpelt

Print

Foto: Nieuwe schoolvleugel basisschool de Linde in Overpelt

Overpelt - Basisschool De Linde nam vandaag bij de start van het schooljaar de nieuwe schoolvleugel in gebruik. De streefdatum van 1 september 2015 werd zo nipt gehaald. Vrijdag en zaterdag werd er nog gewerkt. Aan de nieuwe schoolvleugel en fietsenstalling hangt een prijskaartje van 2,6 miljoen euro. Nu volgen nog een renovatie van het gedeelte 'oude' school met de turnzaal en zorglokalen. Die werken moeten tegen het jaareinde af zijn

In de nieuwe vleugel van de school komende de klassen - telkens drie - van het vijfde en zesde leerjaar zitten en wordt ook de schooladministratie in gehuisvest. Schooldirecteur Dirk Vanseggelen gaf de leerkrachten een rondleiding in de nieuwe schoolvleugel, kwestie te weten waar alles zich bevindt.

De Linde telde vorig schooljaar 620 leerlingen en kleuters. Van leerlingenstop is geen sprake. "Er is plaats om voor elke leerjaar drie klassen te voorzien", aldus nog Dirk Vanseggelen. De kleuterschool en eerste studiejaar blijft in de school van de Vloeterstraat. Vanaf het tweede studiejaar zijn alle klassen in de grote school, die ook een andere ingang kreeg aan het Lindepaadje. De officiële opening gebeurt op een later tijdstip, als alle werken af zijn en de school kant en klaar is.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio