© Opening Collectibles in CC Palethe Overpelt

© Opening Collectibles in CC Palethe Overpelt

© Opening Collectibles in CC Palethe Overpelt

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Jonge kunstenaars exposeren in Palethe

Onder de noemer "Collectibles" geeft Palethe jonge kunstenaars tussen 21 en 35 jaar om de twee jaar de kans om van hun werk aan de buitenwereld te tonen. Ze komen van overal. Het is voor de vijfde keer dat CC Palethe deze tentoonstelling organiseert. Gert en Dries Peeten verzorgden enige muzikale omlijsting.

paul.theeuwen

Sofie Scheelen (Palethe): "Alles kan hier. Fotografie, video, poëzie, vormgeving, beeldende kunst, schilderkunst. Eerdere edities waren in 2007, 2009, 2011 en 2013.Veertien unstenaars doen nu mee. Ze komen van overal." Het zijn Marie-France Geuens, Maurice Loncke, Evelyne Loos, Hélène Schelfhout, Dries Peeten, Bruno Plaghki, Tim Smeulders, Iris Theunissen, Simon Loverix, Femke Timmermans, Thomas Vangeel, Leen Vrolix, Lisse Wets en Mirte Wolfs die exposeren tot 22 februari.

Drukke Palethe week

Het was de kersverse schepen van cultuur, Ann Van Dorpe (CD&V), die de tentoonstelling 'Collectibles' mocht openen. De dag voordien kreeg ze haar vuurdoop bij de opening van het nieuwsjaarsconcert met de Frascati Symphonic. Ze wil het cultureel werk van haar voorgangster Nele Gutschoven verder zetten. "Wij zitten in Overpelt op een goed spoor wat cultuur, vrijwilligerswerk en verenigingen betreft", aldus de nieuwe schepen in haar maiden-speech.

Bij Frascati Symphonic waren het ook de jongeren die met een oorstrelend klassiek concert en met sopraan de Lommelse Anja Van Engeland en tenor Glenn Desmedt pareltjes uit de opera en operettewereld brachten. Ze waren pas terug van een China-reis en lieten dat ook horen.

CC Palethe heeft er een drukke week opzitten. Donderdag De Komedie Compagnie 'Jan, Pier en Pol', vrijdag 'Buurman', zaterdag Frascati Symphonic telkens voor een uitverkochte zaal. Zondag bij de opening van Collectibles waren ruim honderd aanwezigen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio