“Unieke wandeling en loopwedstrijd door geklasseerd stukje natuurgebied”

Print
“Unieke wandeling en loopwedstrijd door geklasseerd stukje natuurgebied”

Foto: pabr

Bree - De negende editie van de ‘Groene 10 mijl’ maakt haar naam helemaal waar: door werken in het natuurgebied Mariahof werd de route van de vorige edities aangepast. Je loopt en wandelt nu door een uniek stukje natuurgebied dat nog nooit toegankelijk was.

Parcoursverantwoordelijke Theo Schoofs wordt er zowaar lyrisch van: “Een loopwedstrijd en een wandelparcours doorheen een geklasseerd natuurgebied over een traject dat normaal gezien niet toegankelijk is voor bezoekers: dat is gewoonweg een droom voor recreatieve lopers, wandelaars en natuurliefhebbers. Momenteel worden er natuurbeheerwerken uitgevoerd in het geklasseerd stilte- en natuurgebied Mariahof en De Luysen. Dankzij een uniek samenwerkingsproject tussen Natuurpunt en de vzw De Groene 10 Mijl van Bree, hebben we de route kunnen aanpassen: de deelnemers passeren nu langs een route van twee kilometer doorheen een stukje natuur waar nog nooit iemand heeft mogen wandelen of lopen.”

Nazomerse wandeling

Parcoursverantwoordelijke Theo Schoofs van De Groene 10 Mijl: “Nieuw dit jaar is ook dat we de organisatie uitbreiden met een wandeling. Die gaat door op de dag na de loopwedstrijd, op zondag 6 oktober. Je kan dan het hele parcours van de Groene 10 Mijl, dat is 16 km, als natuurwandeling beleven. Als alternatief voorzien we ook een gezinswandeling van 5 km. Op die manier kunnen ook wandelaars genieten van een heerlijke nazomerse natuurwandeling doorheen de natuur.” De loopwedstrijd ‘Groene 10 Mijl’ gaat door op zaterdag 5 oktober met start en aankomst bij de terreinen van KGS Bree-Beek. Ook karamellen- en vitamientjesloop van 100 meter tot 1 km voor kinderen van 2 tot 12 jaar. De wandeling op zondag 6 oktober start tussen 10 en 14 uur op het kerkplein (Bieker Café) van Beek. Hier kan je ter plaatse inschrijven. Alle info op www.groene10mijlvanbree.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio