“Totaalpakket met ronkende namen”

Ontwikkeling kleinhandelszone Gerdingen wordt concreet

Print
Ontwikkeling kleinhandelszone Gerdingen wordt concreet

Foto: PABR

Bree - Er komt behoorlijk wat beweging in de ontwikkeling van een kleinhandelszone in Gerdingen. Nadat de gemeenteraad in de zomer van 2015 reeds een overeenkomst hierover bereikte met projectontwikkelaar Immo Bree Invest, bleef het lange tijd windstil in dit dossier. Projectontwikkelaar Immo Bree Invest heeft nu een concreet voorstel overgemaakt aan het schepencollege. Daarbij werden ronkende namen zoals McDonalds, Brico en ZEB aangekondigd.

De handelszone loopt langs de Bocholterkiezel, van aan de Peugeot-garage tot iets voorbij de gebouwen van Eurosport. De andere grens wordt gevormd door de Sportlaan die aansluit op de Hamonterweg: daar wil men een gemakkelijk bereikbare kleinhandelszone aan de rand van het stadscentrum creëren. In de samenwerkingsovereenkomst wordt gestipuleerd dat het project zal bestaan uit tien winkels met een grootte van maximaal 2.000 vierkante meter met telkens met woongelegenheid boven de winkel. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V): “De mensen van Immo Bree Invest werken aan een soort van ‘totaalpakket’ dat ze op de site willen realiseren. Tijdens een eerste ontmoeting heeft men al een aantal namen laten vallen: zo willen onder meer de multi brand fashion store ZEB, Brico (doe-het-zelfspullen en tuinartikelen), H&M (mode voor dames) en AS Adventure (alles voor de avontuurlijke buitensporter) zich in Gerdingen komen vestigen. Ook de fastfoodketen McDonalds wil er een hamburgerrestaurant met een drive-in bouwen.”

Project voor het stadscentrum

“De realisatie van deze zone is heel goed nieuws voor Bree: denk maar aan het aanzuigeffect van een aantal prominente bedrijven en de extra tewerkstelling”, vervolgt Van der Auwera. “Het is wel zeker niet de bedoeling om winkels uit het centrum naar deze zone te laten verhuizen. Integendeel: we gaan de realisatie van deze zone koppelen aan een project om de leegstand in het stadscentrum aan te pakken. Projectontwikkelaar Immo Bree Invest zal ook in het centrum enkele initiatieven gaan nemen. Hierover wordt momenteel nog volop onderhandeld. Het is in elk geval de bedoeling dat men in augustus de bouwaanvraag voor de kleinhandelszone indient en begin september hebben we dan een volgende samenkomst met de projectontwikkelaar om een definitieve invulling te bespreken. Dan kunnen we ook terugkoppelen naar de mensen van de middenstandsorganisatie BreeZO!”

Nieuwste trends

“Bij het provinciebestuur hebben we het milieueffectenrapport (MER) voor de ontwikkeling van de kleinhandelscluster in Gerdingen begin dit jaar reeds opgestart”, aldus Christopher Kumpen van bvba Steps Real Estate Kumpen uit Hasselt die, samen met Group GL uit Houthalen-Helchteren de nv Immo Bree Invest oprichtte. “We zijn bij de ontwikkeling van dit dossier wel heel erg overdacht tewerk gaan: er beweegt immers heel wat in de sector van de retailmarkt, denk maar aan de verkoop via internet en aan de e-commerce. Het hele landschap verandert snel en de markt moet zich hieraan aanpassen. We proberen zoveel mogelijk in te spelen op de laatste trends.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio