Dodenweg wordt veiliger

Print
Dodenweg wordt veiliger

Foto: PaBr

Bree - De ’t Hasseltkiezel, één van de gevaarlijkste wegen in Limburg, wordt binnenkort weer wat veiliger. "Door een verschuiving van de budgetten binnen de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) worden de kruispunten van de 't Hasseltkiezel met de Bosstraat en de Processieweg versneld aangepakt", aldus schepen Rudi Cober (BROS).

De ’t Hasseltkiezel, één van de gevaarlijkste wegen in Limburg, wordt binnenkort weer wat veiliger. "Door een verschuiving van de budgetten binnen de Administratie Wegen en Verkeer (AWV) worden de kruispunten van de 't Hasseltkiezel met de Bosstraat en de Processieweg versneld aangepakt", aldus schepen Rudi Cober (BROS).

 

De 't Hasseltkiezel tussen Bree en Kinrooi staat al sinds jaar en dag te boek als een dodenweg. Onder meer volgens de automobilistenorganisatie Touring is deze verbindingsweg momenteel de zwartste verkeersweg van Limburg. Met de regelmaat van een klok gebeuren er ongevallen met dodelijke slachtoffers. "In het recente verleden werd er reeds een snelheidsbeperking van 120 naar 90 km per uur ingevoerd over de hele lengte van de 't Hasseltkiezel", aldus de Breese schepen van Openbare Werken Rudi Cober (BROS). "Samen met het Agentschap Wegen en Verkeer -de eigenaar van de weg- hebben we een streefbeeldstudie laten opstellen. Hierin voorzien we de aanleg van een aantal ovondes, een bushalte en enkele fietsoversteekplaatsen."

Het gevaarlijke kruispunt met de Bosstraat en het kruispunt met de Processieweg -iets verderop- worden nu prioritair aangepakt. "De AWV Limburg heeft een budget van 750.000 euro vrijgemaakt om deze gevaarlijke punten zo snel mogelijk aan te pakken", vervolgt Cober. "Op het kruispunt met de Bosstraat komt een ovonde: de rijweg zal er versmald worden van vier naar twee rijstroken. Hierdoor zullen de weggebruikers hun snelheid moeten aanpassen. De ontwerper voor de plannen is al aangesteld: nog dit jaar gaan we een aannemer aanduiden en de werken zelf kunnen dan volgend voorjaar reeds uitgevoerd worden. Door al deze maatregelen hopen we in elk geval dat de 't Hasseltkiezel zo snel mogelijk van het lijstje met de gevaarlijkste wegen van Limburg zal verdwijnen."

De ontwerpplannen kunnen ingekeken worden op de technische dienst (Peerderbaan 1415), elke woensdag van 19.30 tot 20.30 uur.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio