© PaBr

Plan om 40 assistentiewoningen te bouwen op de Boneput

Een projectmaatschappij heeft een aanvraag ingediend om 40 assistentiewoningen te bouwen op de Boneput. Die zouden komen op het domein van het 'kasteeltje' van de Boneput. Enkele ongeruste buurtbewoners hebben een bezwaarschrift ingediend.

patrick.brebels2

Het zogenaamd kasteeltje van de Boneput is in feite een grote villa aan de rand van een bomenpark tussen de Watertorenstraat en de Pater Coninxlaan op de Boneput. Het park sluit aan op het tenniscomplex van Kim Clijsters en het stadspark de Boneput. De villa en het park stonden al een tijdje te koop: een investeringsmaatschappij wil er nu 40 assistentiewoningen gaan realiseren. Enkele buurtbewoners stellen zich hier vragen bij en dienden een bezwaarschrift in tijdens het openbaar onderzoek. "Dat parkje is zo'n beetje de groene long van de buurt: met trouwens een heleboel waardevolle en speciale bomen", luidt het. "Bovendien zullen de 40 woningen in twee grote blokken gerealiseerd worden: zo'n mastodonten passen niet in deze residentiële buurt. Toen wij hier vroeger gebouwd hebben, moesten we ons aan heel wat regels houden -qua grootte en hoogte- en nu mag blijkbaar alles. We vragen ons af hoe dat allemaal gaat aflopen..."

Blauwe zone

"We begrijpen best wel dat sommige buurtbewoners zich een beetje zorgen maken", aldus burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) . "Het is echter zo dat ook dit parkje ingekleurd staat als blauwe zone op de Boneput. Dit betekent dat er enkel projecten gerealiseerd kunnen worden die ten dienste staan van de bewoners van Bree. Zuiver particuliere vastgoedprojecten zijn er niet toegestaan. Men heeft dus een zorgpartner nodig om hier assistentiewoningen te bouwen. In dit geval zal de CM het zorgtraject begeleiden. Het 'kasteeltje' zelf zal trouwens blijven staan en we streven er ook naar om zo weinig bomen te kappen. Het inplanten van zorgwoningen kort bij het stadspark en relatief dicht bij het centrum, past wel in de visie van ons bestuur. We gaan uiteraard wel zo veel mogelijk rekening houden met de vragen en bedenkingen van de buurtbewoners; het openbaar onderzoek is pas afgerond en we gaan alle bezwaren grondig bestuderen."

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio