© PaBr

Preventieve bestrijding processierups

Vandaag is men begonnen met de preventieve bestrijding van de processierups. De technische dienst voert een intensieve campagne: het kerngebied van de hinder situeert zich vooral in 't Hasselt en Beek (achter de Zuid-Willemsvaart) en in Tongerlo.

patrick.brebels2

Hier werd vandaag begonnen met de bestrijding; de rest van het Breese grondgebied wordt aansluitend behandeld. Burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V) en schepen van Leefmilieu Rik Hertogs (BROS): " De rupsen zitten momenteel in de tweede fase van hun ontwikkeling: nu pas wordt het zinvol om de processierups met biologische bestrijdingsmiddelen aan te pakken. Het middel dat we inzetten, is trouwens onschadelijk voor andere dieren en heeft geen negatieve gezondheidseffecten op de mens. Zones waar mensen wonen, worden prioritair aangepakt. Ook de eiken langsheen wegen waar veel mensen komen, zoals het fietsroutenetwerk, worden behandeld."

Vanaf maandag zullen ongeveer 20.000 bomen preventief besproeid worden. Het totale budget hiervoor bedraagt 50.000 euro. Bewoners die in de loop van de komende weken toch nog eikenprocessierupsen opmerken, kunnen dit doorgeven aan kan dit doorgegeven worden aan het meldpunt bij de milieudienst op het nummer 089/84.85.15.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio