© PaBr

Stad installeert betaalautomaat op containerpark

Vorige maand bezondigde een Breeënaar zich heel bewust aan sluikstorten: hij deed dat omdat hij aan het containerpark op het industrieterrein Peerderbaan niet contant of met een bankkaart mocht betalen. Uit pure frustratie stortte hij zijn volgeladen container met groenafval dan maar op een stuk grasland in de buurt van het centrum.

patrick.brebels2

Om tot het Breese containerpark van de stedelijke technische dienst toegelaten te worden, als je bijvoorbeeld groenafval wil gaan storten, moet je een positief saldo hebben. Je moet er dus voor zorgen dat je vooraf geld overmaakt op de rekening van het stadsbestuur. Als je dan afval gaat storten, wordt dat van je tegoed afgehaald. De Breeënaar die zich vorige maand aandiende om zijn groenafval te storten, bleek een tekort van drie euro te hebben en kreeg dus geen toegang tot het park. Toen hij voorstelde om contant of met een bankkaart te betalen, werd hem dat geweigerd. Daarop sloegen de stoppen door en ging hij sluikstorten op een graslandje tussen de kleine en de grote ring van Bree. "Daar stond ik met mijn volgeladen aanhangwagen", luidde het misnoegd. "Uit pure noodzaak heb ik mij dus, helemaal tegen mijn eigen principes, moeten bezondigen aan sluikstorten. Jammer, maar ik kon niet anders. Niet te geloven dat het anno 2014 onmogelijk is om in het Breese containerpark meteen af te rekenen."

Schepen van Containerparken Rik Hertogs (BROS) vindt het jammer dat dit moest gebeuren. "Het systeem dat we momenteel hanteren, laat het niet toe om ter plekke contant te betalen", aldus Hertogs. "Maar het zorgt wel voor gebruiksgemak want je kan snel je ticket nemen en gaan storten. Op die manier wordt de wachttijd beperkt: dat is ook een niet te onderschatten voordeel, want het is er vaak erg druk. We hebben trouwens ook altijd duidelijk gecommuniceerd dat je vooraf geld moet storten. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we blind en doof zijn voor de verzuchtingen van onze burgers. Het is inderdaad frustrerend als je daar met een volgeladen aanhangwagen staat en moet constateren dat je tegoed ontoereikend is. Zeker als je dan met voldoende geld -of een bankkaart op zak- onverrichter zake naar huis moet. Daarom hebben we beslist om toch een betaalautomaat te installeren. Let wel: het blijft de bedoeling om vooraf te storten. Op die manier kunnen we lange wachttijden vermijden. Als er dan toch eens iemand onvoldoende tegoed heeft, kan dat via de automaat geregeld worden. De automaat zal zo snel mogelijk geplaatst worden: hopelijk reeds in de loop van volgende maand."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio