Tablets voor woonzorgcentrum Ocura

Print
Tablets voor woonzorgcentrum Ocura

Burgemeester Joris Gaens en OCMW voorzitter Hilde Broers overhandigden de tablets aan directrice Vaculi Foto: RR

Voeren - Door de coronacrisis, zijn tal van bewoners van woonzorgcentra het contact met familie kwijt. Bovendien hebben woonzorgcentra vaak de middelen niet om bewoners op een virtuele manier in contact te brengen met de buitenwereld. Intussen kreeg Ocura ook gratis tablets ter beschikking.

Door de coronacrisis, zijn tal van bewoners van woonzorgcentra het contact met familie kwijt. Bovendien hebben woonzorgcentra vaak de middelen niet om bewoners op een virtuele manier in contact te brengen met de buitenwereld.
Om die eenzaamheid tegen te gaan, verzamelen drie organisaties, Deloitte, Close the Gap en VUB, tablets en smartphones om de bewoners te laten videobellen met hun familie. Het project kreeg de naam ‘Virtual Hugs’ mee. De Vlaamse regering ondersteunt het project en trok 375.000 euro uit om tablets in woonzorgcentra beschikbaar te stellen.
Ook de gemeente Voeren kon intekenen op het project. Donderdag  overhandigden burgemeester Joris Gaens en ocmw-voorzitter Hilde Broers enkele tablets aan woonzorgcentrum Ocura.  Samen met het project van de ‘Bezoekerscontainer’ met babbelbox kunnen de bewoners op deze manier terug visueel contact kunnen hebben met familie en vrienden.

Foto HBVL


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio