50 kilometer stappen op Kerstavond

Kerstvoettocht uit Heuvelland naar Banneux

Print
Voeren - Op dinsdag 24 december vindt opnieuw de traditionele Kerstvoettocht plaats van Valkenburg (in het Nederlandse Heuvelland) via Voeren naar het bedevaartsoord Banneux. Dit gebeurt reeds sinds 1933. Na de reiszegen aan het eind van de pelgrimsmis om 8.30 uur in de H.H. Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg beginnen de bedevaarders rond 9.00 uur aan de voettocht naar Banneux. Die loopt via Voeren, De Plank, Aubel, Charneux, Battice, Pepinster en Tancrémont naar het bedevaartsoord.

De bedevaartroute wordt met borden goed aangegeven en loopt van Valkenburg via Sibbe en Margraten naar de grensovergang De Plank (Voeren). Vervolgens gaat het via hezt Rode Bos naar Aubel, Charneux, Battice en Pepinster naar Banneux. Onderweg aansluiten is ook mogelijk. Ook uit de naburige dorpen in Nederland en België sluiten pelgrims aan.

Aan de pelgrimsweg  zijn er voldoende mogelijkheden om te rusten in diverse ‘herbergen’ om de innerlijke mens aan te sterken. Ook in de kerk van het plaatsje Lambermont en in de kapel van het gehucht Tancrémont is men welkom voor een moment van rust en bezinning.

De organisatie zorgt voor volgbusjes tijdens de tocht en het Rode Kruis van Valkenburg zal eveneens op de pelgrimsroute aanwezig zijn om indien nodig assistentie  te verlenen.

Om 21.00 uur begint in de Boodschapskapel in Banneux de Kerstnachtviering.

Voor de pelgrims die niet over eigen vervoer terug beschikken vertrekken na de Kerstnachtviering  bussen  via Voeren naar Valkenburg, Eijsden en

Maastricht. Wil men zeker zijn van een zitplaats dan dient men uiteraard een plaatsje te reserveren: Roos Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4 in Valkenburg: tel. 043 – 6015447.

Ook op de website www.kerstvoettochtbanneux.nl kan men inlichtingen krijgen maar ook telefonisch bij mevrouw Spits: 00-31-43-6015447

 

Een goede conditie, doelmatige kleding en goed schoeisel zijn vereist gezien de mogelijk winterse omstandigheden en de zwaarte van de tocht. Omdat er ook gelopen wordt tijdens donkere uren worden voor de veiligheid een reflecterend vest en zaklamp aanbevolen. (nm)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio