Luiksgezinden in Voeren mogen gaan stemmen in Aubel

Print
Voeren - De Voerenaars hebben hun oproepingsbrief voor de verkiezingen van 26 mei in hun brievenbus gevonden. Deze brieven zijn alleen in het Nederlands gesteld, andermaal een doorn in het oog van de Luiksgezinden. Volgens Respect-Avenir-Libertés hebben Franstaligen het recht om die oproepingskaart in het Frans te krijgen. Zij mogen ook gaan stemmen in het Waalse Aubel.

LDe Voerenaars hebben hun oproepingsbrief voor de verkiezingen van 26 mei in hun brievenbus gevonden. Deze brieven zijn alleen in het Nederlands gesteld, andermaal een doorn in het oog van de Luiksgezinden. Volgens Respect-Avenir-Libertés hebben Franstaligen het recht om die oproepingskaart in het Frans te krijgen.  ‘Op de kaarten staat ook niet meer de vermelding dat men zich voor een oproepingkaart in het Frans  kan melden bij het arrondissements-commissariaat in ’s-Gravenvoeren of bij de gemeentelijke administratie’, stelt Jean-Louis Xhonneux op zijn blog.

Volgens een speciale regeling en de pacificatiewet van 1988  mogen Voerenaars die dit wensen voor de federale en Europese verkiezingen gaan stemmen  voor kandidaten uit Wallonië. Dit kunnen zij doen in het naburige Franstalige Aubel. Gemeenteraadsleden Grégory Happart (PS)  en Michaël Henen en zijn partner Sylvie Corman (beiden DéFi) zijn kandidaat in Wallonië.

 

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio