Paaswandeling in Voeren

Print
Voeren - Wandelclub BBW Voeren vzw organiseert haar 28ste PAASWANDELING. Deze vindt plaats in het kader van de Euregio Marching Trophy (EMT) op Paasmaandag 22 april vanaf 07.30 uur.

De Gemeente Voeren bestaat uit zes deelgemeenten, samen goed voor een goede 4000 mensen. De totale oppervlakte bedraagt 50 vierkante kilometer. Het hoogste punt van Vlaanderen (bijna 300 meter) is gelegen bij het gehucht De Planck. De meeste natuurliefhebbers en wandelaars kennen dit prachtig gebied om zijn ongereptheid, zijn glooiende landschappen en prachtige vergezichten.

Het landschap vertoont oude Maasterrassen, prachtige bossen, graslanden, hoogstamboomgaarden, akkers, talrijke riviertjes, holle wegen en brongebieden en ook wijngaarden. De Voerstreek heeft een overvloed aan natuurschoon, rustige dorpjes en gehuchten waarvan er enkele door de wandeling bezocht worden, prachtige kastelen en grote hoeves.

In dit prachtige kader hebben de Berg- & Boswandelaars Voeren hun wandelingen uitgestippeld.

De wandelingen volgen overwegend veldwegen en bospaden. Voor deze uitgave werd gekozen voor het noordoostelijke gedeelte van de Voerstreek met zijn prachtige vergezichten op het Nederlandse heuvelland overbekend van de “Amstel Gold Race”. We bezoeken de valleien van de schilderachtige riviertjes Voer, de Gulp en de Veurs.  Niet minder dan 5 verschillende afstanden worden aan de wandelaars aangeboden.

Mogelijkheid tot rusten is er in Noorbeek en op De Plank  (vlakbij het hoogste punt van Vlaanderen )

Een aanrader voor de wandelaars op de korte afstanden is het Bezoekerscentrum van de toeristische dienst gelegen tegenover de kerk. Hier kunnen geïnteresseerden alle bijkomende informatie vinden over de fauna en de flora alsook over de verblijfsmogelijkheden in de Voerstreek.

Praktische gegevens:

Inschrijven kan tussen 7.30 en 15.00 uur in de Kursaal gelegen aan de Boomstraat te ’s-Gravenvoeren.

OPGEPAS : in het dorp worden rioleringswerken uitgevoerd met enkele verkeersproblemen als gevolg. Gelieve bijgevolg de wegaanduidingen te volgen.
De deelnameprijs voor clubleden bedraagt €1- (1,20 Euro met zelfklever)
Werkelijke Afstanden: 5 – 8 – 12 – 20 en 30km.
De IVV stempel is beschikbaar voor de afstanden vanaf 8 km
EHBO post aanwezig in de startzaal en in de centrale rustpost.
Bijkomende inlichtingen over de omlopen kunnen bekomen worden bij:
Gijbels Dirk.
Tel.: (00 32) (0) 4 3812 195 Mobiel: +32 476 23 39 76
Mail: secretariaat.bbwvoeren@outlook.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio