Chiro Voeren verzamelt 21 ‘kilometer’ zwerfvuil

Print
Chiro Voeren verzamelt 21 ‘kilometer’ zwerfvuil

Zwerfvuilactie door Voerense Chirojongeren Foto: Nico Meens

Voeren - Jongeren milieubewust maken door te zorgen voor een propere gemeente is een van de voornaamste doelstellingen die de Chiroleiding aan de leden wil meegeven. Daarom namen leden en leiding met drie groepen deel aan de zwerfvuilactie in het hun gemeente, een zwerfvuilactie van limburg.net in samenwerking met de gemeente Voeren.

Jongeren milieubewust maken door te zorgen voor een propere gemeente is een van de voornaamste doelstellingen die de Chiroleiding aan de leden wil meegeven. Daarom namen leden en leiding met drie groepen deel aan de zwerfvuilactie in het hun gemeente, een zwerfvuilactie van limburg.net in samenwerking met de gemeente Voeren.

In drie groepen werd er in de kerkdorpen Sint-Martens- en Sint-Pieters-Voeren liefst 21 km afgelegd. Dit door veld-, bos- en langs hoofdwegen. Vooral papier, plastic flesjes en blikjes werd er teruggevonden en verzameld.

De jongeren stelden vast dat de jaarlijkse opruimactie toch wel nuttig is. “De éérste jaren werden er zelfs autobanden, fietsen en grotere partijen plastic … gevonden. Dit is er gelukkig niet meer,” zegt volwassen begeleider Erwin Vroonen.
Uiteraard krijgen de jongeren ook steun voor hun clubklas per opgeruimde kilometer. “Met de opbrengst mogen de tito ‘s, keti ’s en aspi ’s tijdens de grote vakantie  op kamp in Tessenderlo  iets extra doen. Uiteraard worden de jongeren daardoor nog eens extra gemotiveerd,” besluit Erwin. (nm)

 


 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio