Dansgroep K.V. de Waggelerre ‘s Gravenvoeren organiseert Belgisch Kampioenschap Garde- en Showdans

Print
 Dansgroep K.V. de Waggelerre ‘s Gravenvoeren organiseert Belgisch Kampioenschap Garde- en Showdans

Dansgroep De Waggelerre organiseert Belgisch Kampioenschap in Riemst Foto: Nico Meens

Voeren - Op zaterdag 21 april organiseert de dansgroep K.V. de Waggelerre uit ’s Gravenvoeren, onder auspiciën van de BDO (Belgische Danssport Organisatie) voor het eerst in hun bestaan het Belgisch Kampioenschap Garde- en Showdans. Dit dansspektakel zal plaatsvinden in het Paenhuys in Riemst. De wedstrijden starten om 08.30 uur.

Dansgroep de Waggelerre werd, samen met de carnavalsvereniging waar zij een onderdeel van is, opgericht in 1957 en is dus 61 jaar jong. De dansgroep beoefent garde- en showdans. Er zijn verschillende groepen, solisten en duo’s actief in de verschillende disciplines en leeftijdscategorieën.

Zij trainen het hele jaar door tweemaal per week onder leiding van Rachel Senden, zelf voormalig Belgisch en Europees kampioene gardedans en een grote naam in de danssportwereld. Zij zoekt aangepaste  muziek, bedenkt de choreografieën en geeft de trainingen, bijgestaan door een aantal hulptrainsters, die allen ook nog actief zijn als danser in de oudste groep.

Het gezelschap telt 50 leden, afkomstig uit de eigen gemeente en de (Belgische en Nederlandse) grensdorpen.

Tijdens het carnavalsseizoen verzorgt de dansgroep optredens tijdens zittingen en evenementen in eigen dorp en ver daarbuiten. In augustus zal de dansgroep een voorstelling in het kader van het festival Cultura Nova uitvoeren in Brunssum samen met toneelgroep Maastricht: op het programma de voorstelling “EMMA”.

De afgelopen tien jaar wisten de dansers tal van prijzen te behalen in de discipline show, karakter en show modern en dit met de solo’s, duo’s en de verschillende groepen. Het hoogtepunt van elk dansseizoen zijn de Belgische en Europese Kampioenschappen. Het palmares op deze kampioenschappen is zonder meer indrukwekkend. De afgelopen jaren wisten ze steeds terug huiswaarts te keren met verschillende gouden, zilveren en bronzen titels. Ze behoren hiermee tot de top van de Belgische en Europese danssport.

Aan het Belgisch kampioenschap nemen 12 dansverenigingen deel. Dit spektakel bijwonen kan op zaterdag 21 april in het Paenhuys in Riemst (Paenhuisstraat 11, 3770 Riemst, België. Start 08:30 uur)

Na het Belgisch Kampioenschap staan op 4-5 en 6 mei as. de Europese Kampioenschappen voor de deur. Deze kampioenschappen vinden dit jaar plaats in Lindau in Oostenrijk.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio