Nieuw interventievoertuig voor politie Voeren

Print

Nieuw interventievoertuig voor politiezone Voeren Foto: HBVL

Voeren - Op donderdag 01 maart heeft de politiezone Voeren het nieuwe interventievoertuig Skoda Octavia Combi Scout 4x4 DSG in ontvangst genomen bij bvba Intercars en zaakvoerder Noben in Bilzen. Dit gebeurde ‘officieel’ in aanwezigheid van de concessiehouder, van burgemeester Broers, korpschef Ronin Cox, Anet De Kegel, diensthoofd interventie en voertuig verantwoordelijke Luc Vaes.

De krachtige, polyvalente en veilige Skoda Octavia Combi Scout 4x4 met automatische versnellingsbak werd in 2017 aangekocht via het federale raamakkoord en helemaal omgebouwd voor politiewerk door de logistieke diensten van de federale politie (Hasselt). De striping wordt nog aangevuld met een eigentijdse QR-code.

“De aankoop kadert in de verjongingsoperatie van het voertuigenpark van politie Voeren gespreid over meerdere jaren, waarbij ‘less’ door een efficiëntere inzet ook ‘more’ beoogt te zijn. In 2018 zal nog een nieuwe kleine hybride wijkauto aangekocht worden en zullen een Toyota Landcruiser met meer dan 460.000km op de teller en een 16 jaar oude Ford Galaxy van de wijkpolitie uit gebruik worden genomen,” zegt Ronin Cox.

“Veiligheid kost geld,” weet burgemeester Broers die tevreden is dat er door zijn lokale politie heel bewust wordt omgegaan met de beperkte  middelen die een  kleine landelijke gemeente als Voeren ter beschikking kan stellen. Hij herinnert ook aan de goede samenwerking met de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst om samen een aantal belangrijke uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio