Kribkeswandeling in Voeren en omstreken

Print
Voeren - Deze kerstkribkes verbinden in de Advents- en Kerst tijd (van 3 december tot aan Drie Koningen 6 januari) de dorpen in het Nederlandse Heuvelland en de Voerstreek.

Voor de 11de keer organiseert de ‘Stichting Kribkeswandeling Heuvelland en Voerstreek’  verschillende vijf sterrenwandelingen langs Kerstkribkes, stalletjes, kapelletjes, wegkruisen en een Mariagrot.  Deze tochten zullen zorgen voor een leuke beleving van het kerstverhaal in het Limburgse Heuvelland en de Voerstreek.  Mogelijk zorgt koning winter voor een prachtig winters sneeuwtapijt met zacht winterlicht als achtergrond voor de unieke kribkes.

De Kribkeswandeling Heuvelland begon in 2007 met negen kerstkribkes en groeide uit tot een uniek gebeuren. Deze kerstkribkes verbinden in de Advents- en Kersttijd (van 3 december tot aan Drie Koningen 6 januari) de dorpen in het Nederlandse Heuvelland en de Voerstreek.  Het is een initiatief van de Stichting Kribkeswandeling in samenwerking met ondernemers in de grensdorpen. Langs deze kribkes lopen er verschillende wandelroutes. De hotels bieden arrangementen aan in combinatie met kerstmarkten in Valkenburg, Aken en Luik.  Naast de ondernemers zetten ook particulieren kerststalletjes op. In de kerk van Sint-Martens-Voeren kan men de unieke kerstgroep (die het volledige koor van de kerk inneemt), bewonderen. De sfeer is er steeds ingetogen en de routes kan men downloaden via de website: www. kribkes.nl of www.kribkes.be. Ook kan men kiezen voor een autoroute. (nm)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio