Vijftig kilometer stappen op Kerstavond

Kerstvoettocht uit Heuvelland naar Banneux

Print
Voeren - Op zondag 24 december vindt opnieuw de traditionele Kerstvoettocht plaats van Valkenburg (in het Nederlandse Heuvelland) naar het bedevaartsoord Banneux. Na de reiszegen aan het eind van de pelgrims mis om 8.30 uur in de H.H. Nicolaas- en Barbarakerk in Valkenburg beginnen de bedevaarders rond 9.00 uur aan de voettocht naar Banneux.. De tocht loopt via de grensovergang De Plank in Sint-Martens-Voeren.

De bedevaartroute wordt met borden goed aangegeven en loopt van Valkenburg via Sibbe en Margraten naar de grensovergang De Plank (Voeren). Vervolgens gaat het via Aubel, Charneux, Battice en Pepinster naar Banneux. Onderweg aansluiten is ook mogelijk. Ook uit de naburige dorpen in Nederland en België sluiten pelgrims aan.

Aan de pelgrimsweg  zijn er voldoende mogelijkheden om te rusten in diverse cafeetjes en herbergen. Ook in de kerk van het plaatsje Lambermont en in de kapel van het gehucht Tancrémont is men welkom voor een moment van rust en bezinning.

De organisatie zorgt voor volgbusjes tijdens de tocht en het Rode Kruis van Valkenburg zal eveneens op de pelgrimsroute aanwezig zijn om indien nodig assistentie  te verlenen.

Om 21.00 uur begint in de Boodschapskapel in Banneux de Kerstnachtmis die muzikaal opgeluisterd wordt door het leerlingenorkest van Harmonie Walram uit Valkenburg  o.l.v. Jos Paffen.

Voor de pelgrims die niet over eigen vervoer terug beschikken vertrekken na de Kerstnachtviering  rond  22.30 uur  bussen  via Voeren naar Valkenburg, Eijsden en Maastricht. Wil men zeker zijn van een zitplaats dan dient men zich uiterlijk zondag 17 december aan te melden bij  Roos Spits-Vossen, Stiena Ruypers Park 4  te Valkenburg,  tel. 043 – 6015447

De intentie van deze Kerstvoettocht is: Dat de vreugde van het geloof de tegenslagen in het leven overwint.

Een goede conditie, doelmatige kleding en goed schoeisel zijn vereist gezien de mogelijk winterse omstandigheden en de zwaarte van de tocht. Omdat er ook gelopen wordt tijdens donkere uren worden voor de veiligheid een reflecterend vest en zaklamp aanbevolen.

Meer info: www.kerstvoettochtbanneux.nl  of op het hierboven vermelde telefoonnummer. (nm)

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio