D'r Djimmer staat op het kerkplein van Moelingen

Beeldje D’r Djimmer feestelijk onthuld

Print

D'r Djimmer feestelijk onthuld Foto: Nico Meens

Voeren - Op zondag 26 november vierde de carnavalsvereniging ’De Djimmers’ van Moelingen het 4x11-jarig jubileum. Om dit jubileum extra glans te geven werd in aanwezigheid van de Voerense carnavalsverenigingen, het gemeentebestuur, alle sympathisanten en feestneuzen op het kerkplein het standbeeld van ‘D’r Djimmer’ feestelijk onthuld.

Op zondag 26 november vierde de carnavalsvereniging ’De Djimmers’ van Moelingen het 4x11-jarig jubileum. Om dit jubileum extra glans te geven werd  in aanwezigheid van de Voerense carnavalsverenigingen, het gemeentebestuur, alle sympathisanten en feestneuzen  op het kerkplein het standbeeld van ‘D’r Djimmer’  feestelijk onthuld.  Aansluitend was  er een receptie met presentatie van het jubileumboek en een foto tentoonstelling in het CC De Voerpoort.  Prins Patrick en hofdame Petra, de Raad van Elf van de Djimmers, De Djimmerkes met jeugdprinses Alysha, de dansgroep en damesgarde dansten de Djim, nu wel met een polonaise,  zoals de Oud Moelingenaars dit rond de eeuwwisseling  deden.

De naam van de Djimmers wordt ontleend van de Djim een dans die volgens oudere Moelingenaren en o.m.  Eugène Walpot op het einde van de 19de en begin 20ste eeuw in Moelingen gedanst werd.  De kostumering (bolhoed en klompen, een net pak en een strikje) uit die tijd werd dan ook gekozen voor het logo van de vereniging. Dit logo werd door Hilda Walpot (dochter van Eugène) in 1973 ontworpen.  Het beeldje dat zondag feestelijk  werd ingehuldigd werd gemaakt en geschonken  door oud-Moelingenaar Karl Syben. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio