Standbeeld D'r Djimmer op het Kerkplein

De Djimmers vieren viermaal elf jubileumfeest

Print
De Djimmers vieren viermaal elf jubileumfeest

D'r Djimmer en de gelijknamige vereniging De Djimmers vieren hun 4x 11 jarig jubileum Foto: Nico Meens

Voeren - Op zondag 26 november viert de carnavalsvereniging ’De Djimmers’ van Moelingen het 4x11-jarig jubileum. Deze feestdag start met een dialectmis (10.30 uur) in de parochiekerk van Moelingen. Deze dialectmis wordt opgeluisterd door de zangkoren Mulingia en ’t Juweeltje en musici Guy Paggen en Michel Flamand. Om dit jubileum extra glans te geven wordt om 14.00 uur, in aanwezigheid van de Voerense carnavalsverenigingen, het gemeentebestuur en alle sympathisanten op het kerkplein het standbeeld van D’r Djimmer plechtig onthuld.

Op zondag 26 november viert de carnavalsvereniging ’De Djimmers’ van Moelingen het 4x11-jarig jubileum. Deze feestdag start met een dialectmis (10.30 uur)  in de parochiekerk van Moelingen. Deze dialectmis wordt opgeluisterd door de zangkoren Mulingia en ’t Juweeltje en musici Guy Paggen en Michel Flamand.

Om dit jubileum extra glans te geven wordt om 14.00 uur, in aanwezigheid van de Voerense carnavalsverenigingen, het gemeentebestuur en alle sympathisanten op het kerkplein het standbeeld van D’r Djimmer plechtig onthuld.  Aansluitend is er een receptie met presentatie van het jubileumboek en een foto tentoonstelling in het CC De Voerpoort. Ook is er gelegenheid tot feliciteren. Er zijn tevens diverse optredens. Prins Patrick en hofdame Petra, de Raad van Elf van de Djimmers, De Djimmerkes met jeugdprinses Alysha, de dansgroep en damesgarde nodigen iedereen van harte  uit. 

Op zondag 26 november vieren de Djimmers, de caranavalsvereniging van Moelingen (Voeren) hun 4x11 jubileum. Die dag wordt op het Kerkplein het beeldje D’r Djimmer’ feestelijk onthuld als blivende herrinnering aan dit jubileum.

De naam van de Djimmers wordt ontleend van de Djim een dans die volgens oudere Moelingenaren en ondermeer Eugène Walpot op het einde van de 19de en begin 20ste eeuw in Moelingen gedanst werd.  De kostumering (bolhoed en klompen) uit die tijd werd dan ook gekozen voor het logo van de vereniging (zie foto). Dit logo werd door Hilda Walpot (dochter van Eugène) in 1973 ontworpen. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio