Leuk griezelen met Halloween in Moelingen

Print

Halloween in Moelingen een topper Foto: Nico Meens

Voeren - Lekker met het gezin of vrienden griezelen op de Halloween happening kon in Moelingen. De Gezinsbond die samenwerkte met de Chiro van Sint-Martens-Voeren, de Scouting van Eijsden (Nederland) en tal van vrijwilligers van dit kerkdorp had dit jaar een bangelijke en leuke tocht uitgezet.


Lekker met het gezin of vrienden griezelen op de Halloween happening kon  in Moelingen.  De Gezinsbond die samenwerkte met de Chiro van Sint-Martens-Voeren,  de Scouting van Eijsden (Nederland) en tal van vrijwilligers van dit kerkdorp had dit jaar een bangelijke en leuke tocht uitgezet. Meer dan 400 liefhebbers van deze activiteit trokken vanaf 19.00 uur  de duistere, mistige en mysterieuze  nacht in.

Vanaf de Koestal op de Dries trokken de deelnemers in groepjes van 25, volwassenen en kinderen samen, over het bruggetje  door bos- en veldwegen opnieuw naar het centrum. Op tien plaatsen had de organisatie allerhande bangelijke taferelen voorzien  met levensechte acteurs.  Hakenvrouwtje ‘Mieke’ zat onder het bruggetje over de Berwijn en bracht er onmiddellijk sfeer in. Via de holle weg en het bos trok men terug richting Orsmolen tijdens  een griezelavontuur voor echte  ‘waaghalzen’.   Voor de aankleding van deze tocht waren weer tal van griezels uit eigen dorp, uit groot Voeren en uit de Nederlandse buurgemeente  naar Moelingen afgereisd. Ook de huizen in de dorpskern waren verlicht en zorgden voor Halloween sfeer.  Lichtflitsen, ‘gruwelijke’ en komische  taferelen, muziek, zelfs een kooi met ontsnapte gevangenen en  spoken met kettingen en een mysterieuze clown met circusact  kleurden het gebeuren.  En de deelnemers zagen dat het goed was. Bekomen van de emoties en de griezelige taferelen konden  de deelnemers  in de Koestal. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio