Oom Wanja van Anton Tsechov

Print
Voeren - VAT (Voeren Amateur Toneel) heeft de uitdaging aangenomen om naast de voorjaarsproductie, in het najaar een stuk te kiezen dat een andere aanpak vraagt. Het zij in genre, thematiek, vormgeving. Humor hoeft daarom niet te ontbreken, maar het is niet de eerste vereiste. Daarom brengt VAT dit najaar: Oom Wanja van Anton Tsechov.

VAT  (Voeren Amateur Toneel)  heeft de uitdaging aangenomen om naast de voorjaarsproductie, in het najaar een stuk te kiezen dat een andere aanpak vraagt. Het zij in genre, thematiek, vormgeving. Humor hoeft daarom niet te ontbreken, maar het is niet de eerste vereiste. Vorig jaar zijn ze gestart met “De Canadese Muur” van Tom Lanoye en Herman Brusselmans. Een uitstapje dat proefde naar meer. Daarom dit najaar: Oom Wanja van Anton Tsechov.

Oom Wanja spelen in 2017? Waarom niet. Het prachtige verhaal van Tsechov waar we het leven kunnen observeren  van een familie op het platte land. Of in ieder geval, een tijdspanne uit dat leven. Want het wordt overhoop gegooid door de aanwezigheid van een professor, Wanja’s schoonbroer. Of misschien nog meer door de aanwezigheid van zijn nieuwe vrouw. Wie is er eigenlijk gelukkig? Waarom worden patronen niet doorbroken? Enkel de dood lijkt nog uitkomst te hebben. Als observator krijg ik ongewild de vraag terug geslingerd: “Ben ik wel zo daadkrachtig, of blijf ik, net als de karakters in het stuk, in mijn slachtofferrol?” In die zin leven we nog in eenzelfde tijd: het vervullen van de plicht. En hoe zit het met het vervullen van de menselijkheid?

Tsechov weet de dramatische thematiek met een luchtige kwinkslag verteerbaar te maken. Oom Wanja door Voerens Amateur Toneel
Plaats: VCCV-“De Voerpoort”, Dorpsstraat 36 te 3790 Moelingen.
Datum: 20, 21 en 22 oktober 2017 telkens om 20u.
Reserveren via www.vat89.be of de voorverkoopadressen
 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio