Mensen weer helpen opstaan met Handicap International.

Prijs Culturele Raad Voeren 2017 voor Eric Weerts

Print
Voeren - De Culturele Raad Voeren heeft de cultuurprijs 2017 toegekend aan Eric Weerts, afkomstig uit Teuven. Eric engageert zich reeds 25 jaar voor Handicap International eerst in Thailand, Cambodja, vervolgens in Laos, in China en Viet­nam. Momenteel woont hij samen met echtge­note Nok in Luik en werkt hij in Brussel. Eric gaat momenteel nog regelmatig voor kortere periodes op missie in Azië of Afrika. Met deze prijs wil de CR Voeren zijn inzet voor Handicap International in de kijker plaatsen.

De cultuurprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon, een groep of een vereniging die zich op een creatieve manier op het sociaal en culturele, wetenschappelijke, artistieke of economische vlak, verdienstelijk gemaakt heeft. De prijs die voor het eerst werd toegekend in 1988, bestaat uit een origineel symbolisch kunstvoorwerp gecreëerd door Boud Ceysens uit Hechtel: een stevige mensenhand met daarin een bronzen appel. 

Zaterdag 14 oktober 2017 om 19.30u in het Paviljoen van het

Vlaams Cultureel Centrum Voeren

“Het Veltmanshuis”, Kwinten 3 te 3790 Sint-Martens-Voeren

Om 19.30 uur wordt het bronzen beeld van wijlen Jaak Nijssen, cultureel boegbeeld voor Voeren, onthuld aan het Veltmanshuis in Sint-Martens-Voeren.  Deze onthulling wordt opgeluisterd door de drumband en de blazersgroep van de Schutterij Sint-Martinus. Aansluitend wordt in het Paviljoen tijdens een plechtige academische zitting de prijs van de Culturele Raad uitgereikt aan laureaat Eric Weerts.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio