Nieuwe cursus Streekverkenning Voerstreek

Print
Voeren - De vereniging 'Streekverkenning Voerstreek' gaat in het najaar nieuwe een cursus 'Streekverkenning Voerstreek' organiseren.

Sinds 1973 werden er al 14 cursussen georganiseerd dus dit wordt nu de 15e. “We kunnen wel zeggen dat we dankzij deze cursus heel wat promotoren van elders gevonden hebben voor onze streek en daarnaast ook mensen die de opgedane kennis doorgeven aan de vele toeristen door ze rond te leiden in de streek.  Ook de medewerkers van Open Monumenten Dag komen uit deze groep mensen. 
Hoog tijd dus om nieuwe mensen op te leiden zodat de kennis niet verloren gaat en we onze liefde voor de streek kunnen doorgeven,” zegt secretaris Hilde Theunissen.

De Voerstreek: intrigerend, prachtig,  rustig,…  een boeiend venster op het verleden zijn de troeven van deze cursus voor wie Voeren diepgaander wil leren kennen.   Gedurende 10 zaterdagen wordt er gesleuteld aan je kennis over de streek.  De  deelnemers verdiepen zich in de Voerstreek, leren over het unieke landschap, over de bijzondere fauna en flora. Zelfs de “af en toe” ingewikkelde cultuur en geschiedenis wordt begrijpelijk gebracht.

Op een boeiende manier schetsen specialisten een allesomvattend beeld van de Voerstreek. Je volgt een stukje theorie waarbij je in de namiddag meteen op pad gaat om dit ter plaatse te bekijken.

Waar? Cultureel Centrum Het Veltmanshuis, Sint-Martensvoeren. Wanneer? 10 zaterdagen tussen 14/10/2017 en 28/04/2018 Prijs? 150 euro

Geïnteresseerd? streekverkenning.voerstreek@gmail.com. Info: 0476/94 98 80


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio