’s-Gravenvoeren en Teuven geven tradities door

Print
Voeren - In de gemeente Voeren is Sacramentsdag nog een hoogdag zowel op kerkelijk als folkloristisch vlak. ’s-Gravenvoeren is op zondag 18 juni in de ban van de ‘bronk’. In Teuven trekt de processie op zaterdagavond naar Sinnich.

In  de gemeente Voeren is Sacramentsdag nog een hoogdag  zowel op kerkelijk als folkloristisch vlak.  ’s-Gravenvoeren is op zondag 18 juni  in de ban van de  ‘bronk’.  Deze  processie die aansluitend na de mis (begin om 9.00 uur) vertrekt aan de kerk  met honderden deelnemers, vooral veel kinderen,  trekt samen met de Oude Harmonie Sint-Cecilia en het zangkoor naar het gehucht Schophem.  Ondermeer aan de Steenboskapel (gebouwd met stenen en pannen van een Romeinse villa) en aan de kapel van Schophem zelf is er een rustaltaar en rustmoment voorzien. Ook in het Bovendorp is er een rustaltaar. Alle verenigingen van het dorp hebben hun medewerking beloofd. In de kerk brengt de harmonie een slotserenade.

Jeugd en jongeren trekken naar Sinnich

In Teuven start de processie op zaterdag 17 juni na de mis die begint om 19.00 uur. Jeugd, jongeren en talrijke kinderen, ouders, grootouders en pelgrims nemen er deel aan de pelgrimtocht die dit jaar naar het kasteel van Sinnich trekt. De stoet met de harmonie, de jeugdbeweging, de KVLV, de schutterij, het zangkoor  en de processiegroepen  wordt een devote en feestelijke gebeurtenis.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio