Geslaagde integratiedag in Voeren

“Wij zijn vandaag allen bij de brandweer”

Print

Geslaagde integratiedag in Voeren: samen grenzen verleggen Foto: Nico Meens

Voeren - 120 jongeren, mensen met een mentale beperking (BUSO De Wissel Zwartberg en TEVONA Genk) en leerlingen van het 6de jaar van het Sint-Jan Berchmans College van Genk en van de Provinciale school van Voeren, brandweerlieden van de zone Oost-Limburg (Post Voeren) en de zone Zuid-West (kazerne Hasselt) beleefden op de sportterreinen van de provinciale campus van ’s-Gravenvoeren een fantastische en intensieve ‘integratiedag’.

Dit initiatief, waarbij leuk en competitief samenwerken centraal stond,   werd genomen door Stichting Vlaamse  Schoolsport (SVS).  “Een project waaraan we graag meewerken,” overtuigen  Niels Ceyssens, leraar LO (De Wissel  en vrijwilliger-brandweerman (Hasselt) en Hilde Ceyssens, lerares LO (PSS  Voeren).

De leerlingen van het secundair onderwijs  van Voeren, van het College van Genk van de BUSO De Wissel van Genk, jong volwassenen van TEVONA  (Genk)  (samen 120 validen en mensen met een beperking) namen deel aan deze spannende en intensieve  integratiedag.  Doelstelling van deze unieke sportdag (SVS) die  in het teken stond van brandweeractiviteiten  was  mensen uit het Buitengewoon Onderwijs en leerlingen van het 6de jaar van het middelbaar onderwijs samen te brengen.  Uiteraard werd er eerst ‘opgewarmd’ op aangepaste muziek.  “Samen respectvol sporten en integreren, was het motto. Door samen in gemengde groepjes opdrachten uit te voeren leerden jongeren van Buso en Tevona omgaan met anderen. De leerlingen van de andere scholen en de brandweerlieden ondersteunden en voerden met hen  de verschillende opdrachten uit waarbij samenwerking centraal stond,” aldus Niels Ceyssens.  Op het programma: evenwichtsoefeningen, een communicatieopdracht, een proef met blusslangen en water, een reddingsoperatie en nog veel meer. Alle deelnemers toonden zich alvast bijzonder enthousiast.

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio