Paaswandeling van Berg- en Boswandelaars

Print
Voeren - Wandelclub BBW Voeren organiseert dit jaar haar 26ste PAASWANDELING opnieuw in het kader van de Euregio Marching Trophy (EMT) in Mooi Voeren. De meeste natuurliefhebbers en wandelaars kennen dit prachtig gebied om zijn ongereptheid, zijn glooiende landschappen en vergezichten.

Het landschap vertoont oude Maasterrassen, prachtige bossen, graslanden, hoogstamboomgaarden, akkers, talrijke riviertjes, holle wegen en brongebieden.
Typisch voor de streek zijn ook de talrijke kruisen en kapellen.
Heel wat bezoekers valt het op dat je in de Voerstreek verschillende typische planten en dieren aantreft. Everzwijnen, reetjes en vooral de das hebben er hun woongebied gevonden.In dit prachtige kader hebben de Berg- & Boswandelaars Voeren hun wandeling uitgestippeld.De start heeft, zoals gewoonlijk plaats in de ruime Kursaal  in de Boomstraat in ´s-Gravenvoeren. Een ruime Parkeergelegenheid is ter beschikking tegenover de startzaal. Verder is er ruime parkeergelegenheid in de zijstraten van de Berneauweg. Een speciale parkeerplaats wordt, na afspraak, voorbehouden voor de bezoekende clubbussen.De wandelingen volgen overwegend veldwegen en bospaden. Voor deze uitgave werd gekozen voor het zuidoostelijke gedeelte van de Voerstreek met zijn prachtige vergezichten op de prachtige bossen en het Land van Herve. Mogelijkheid tot rusten is er in Sint-Martens-Voeren en Warsage.

Een aanrader voor de wandelaars op de korte afstanden is het Bezoekerscentrum van de toeristische dienst gelegen tegenover de kerk van ‘s-Gravenvoeren. Hier kunnen geïnteresseerden alle bijkomende informatie vinden over de fauna en de flora alsook over de verblijfsmogelijkheden in de Voerstreek.

Praktische gegevens:

Inschrijven kan tussen 7.30 en 15.00 uur in de Kursaal gelegen in de Boomstraat te ’s-Gravenvoeren.
Deze is bereikbaar via de E25-Uitrit nr 58 (eerste afrit in Nl) of, komend uit Nederland, Uitrit 57. Vervolgens de borden “Wandeling” volgen.
De deelnameprijs bedraagt €1- (1,20 Euro met zelfklever)
Werkelijke Afstanden: 4 – 8 – 12 – 18  - 25 en 30km.
Er is eveneens een parcours speciaal voor minder validen en kinderwagens.
De IVV stempel is beschikbaar voor de afstanden vanaf 6 km
EHBO post aanwezig in de startzaal en in de centrale rustpost.
Info:
BROERS Henri KINKENBERG 16/1 te BE-3798 ’s-Gravenvoeren.
Tel.: (00 32) (0) 4 3810 110 Mobiel: +32477 576855
Mail: info@bbw-voeren.be  


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio