© Nico Meens

© Nico Meens

© Nico Meens

© Nico Meens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen beleven spannende namiddag

Ravotten in vier Voerense speelbossen

Toerisme Voerstreek heeft een extra troef uitgespeeld waarin de natuur- en kinderbeleving centraal staan. Gisteren werden immers vier leuke speelbossen officieel ‘ingespeeld’ door leerlingen van het derde leerjaar van de Provinciale School. De officiële opening van een schat aan avontuurlijke speelplekken in de bossen gebeurde door gedeputeerde Igor Philtjens, burgemeester Huub Broers en vooral door de kinderen. Wie de Voerstreek bezoekt kan voortaan met de hele familie ‘vrij’ , maar mits het nodige respect, avontuurlijke plekken en de wonderlijke natuur met een schatkaart ontdekken.

nico meens

De vier speelbossen werden voorzien van een toegangspoort en infobord. “Met deze bossen voegt Toerisme Voerstreek een extra dimensie toe aan haar aanbod: kinderen kunnen na een fikse wandeling of fietstocht met de hele familie veilig samen spelen en genieten. Deze speelbossen (Voerenberg, Schophemerheide en de speelweide en belevingsboomgaard in ’s-Gravenvoeren, Kys in Remersdaal en het Alserbos in Sint-Pieters-Voeren) werden ingericht door Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren. De terreinen zijn eigendom van de gemeente en van de Vlaamse Gemeenschap. Dit project dat samen een prijskaartje heeft van 30.000 euro werd volledig gesubsidieerd door Toerisme Limburg (kabinet van député Igor Philtjens ) en mogelijk gemaakt door mede actoren (Toerisme Voerstreek, Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren)”, zegt Guy Born van Toerisme Voerstreek.

“Onze gemeente heeft de gronden gratis ter beschikking gesteld en gaat de sites onderhouden, “ aldus burgemeester Broers.

Hoge natuurwaarde

“Voeren beschikt over een bijzonder hoge natuurwaarde die we willen koesteren. Het speelbos Voerenberg in ’s Gravenvoeren werd daarenboven samen met Regionaal Landschap Voeren en Haspengouw ingericht met een aantal belevingselementen zoals een boomhut, een klauterparcours, takkennesten, en een takkenhut … . Doelgroepen voor dit nieuwe initiatief zijn families, jeugdgroepen en scholen,” vervolgt Guy Born die droomt van nieuwe projecten rond De Schans en de ontsluiting van het Hoogste Punt van Vlaanderen.

“Veel bijleren in de natuur is belangrijk, een project dat te maken heeft met gastvrijheid voor het Toerisme in Voeren en Limburg,” beklemtoonde député Philtjens.

“Bijzonder tof om in dit bos te mogen spelen”, juichen Esmée en Febe van het derde leerjaar die samen met hun vriendjes in de speelbos Voerenberg mochten ravotten (zie foto). Naast de speelbossen is er ook een unieke speelboomgaard en een haag met klein fruit (in de zomer). Met een speciale schatkaart met spelelementen, ontwikkeld door RLHV, kunnen de kinderen op ontdekkingsreis trekken en de natuur beleven. Bij Toerisme Voerstreek kunnen ouders van kleine kinderen ook terecht voor speciale kinderdraagzakken. Meer info: Toerisme Voerstreek vzw. Pley 13 3798 ’s-Gravenvoeren, 043 810 736. Shanti Huynen : shanti.huynen@voerstreek.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio