1200 deelnemers verbroederen in Mooi Voeren

Print

Drieländerecktreffen in Voeren Foto: Nico Meens

Voeren - Het 48ste internationale ‘Dreiländerecktreffen’ dat de Koninklijke schutterij Sint Martinus uit Sint-Martens-Voeren zondag organiseerde was zonder meer een schot in de roos. 45 schuttersverenigingen uit de euregio, uit Belgisch en Nederlands Limburg, de Oostkantons en de regio Aachen kwamen in Voeren verbroederen.

Het 48ste internationale ‘Dreiländerecktreffen’ dat de  Koninklijke schutterij Sint Martinus uit Sint-Martens-Voeren zondag organiseerde was zonder meer een schot in de roos. 45 schuttersverenigingen uit de euregio, uit Belgisch en Nederlands Limburg, de Oostkantons en de regio Aachen  kwamen in Voeren verbroederen. Ook de vendeliers uit Opwijk, de schutters uit Dorne, de drumband uit Simpelveld  en de Oude Harmonie uit ’s-Gravenvoeren  kleurden de feestelijke optocht en het défilé.

Het doel van dit schutterstreffen is de verbondenheid tussen de Duitse,

Belgische en Nederlandse schutterijen te bevorderen, een doelstelling die met verve werd ingevuld.  In de feesttent zorgde  de  unieke ’Maaskapel’ voor een fantastische ambiance. “Kortom een bijzonder geslaagd feest waarvoor we van alle deelnemers felicitaties mochten ontvangen,” aldus voorzitter Rik Nijssen . Tijdens dit feest steunden de bordjesdragers van de verenigen ook de actie Kom op tegen Kanker waarvoor het komend weekend ook plantjes te koop zullen aangeboden worden aan alle Voerenaars.

NM


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio