© Nico Meens

© Nico Meens

thumbnail: null
thumbnail: null

Sportraad huldigt laureaten

De Sportraad heeft samen met het college van burgemeester en schepenen de sportprijzen uitgereikt. Wielrenners Pascal Beuken en Bjarne Eussen, lopers Irène Schillings en Kris Pipeleers en de dansgroep van de Waggelerre vielen in de prijzen.

nico meens

De sportraad van Voeren heeft de sportprijzen voor dit jaar uitgereikt. Sportpersoonlijkheid werd Pascal Beuken (47 jaar) uit Sint-Martens-Voeren die als wielrenner, Pascal is voorzitter van de wielerclub Voeren, aan verschillende nationale en internationale toertochten deelnam en ondermeer de Ötztaler Radmarathon als uitschieter op zijn palmares heeft.

Sportman werd Kris Pipeleers (38 jaar) uit ’s-Gravenvoeren die met een ijzeren discipline marathons loopt en in zijn leeftijds caterogie een 21ste plek bereikte op het Belgisch kampioenschap. Kris is een loper waarvan de kwaliteiten toenemen met de wedstrijdafstand.

Als sportvrouw werd Irène Schillings (59 jaar) uit ’s-Gravenvoeren in de bloemen gezet. In haar categorie van 55plus behoort ze tot de top 10 van de provincie. “Als vrouw in haar 60ste levensjaar, die borstkanker heeft overwonnen, toont zij een enorme wilskracht en een positieve kijk op het leven en kan zij mooie resultaten voorleggen,” prees voorzitter Servais Halders.

Wielrenner Bjarne Eussen (15 jaar) werd gelauwerd als sportman-jongere. Bjarne combineert studeren met wielrennen en is aangesloten bij Avia Crabbé Westhoek. Hij behaalde verschillende ereplaatsen in wedstrijden in het hele land en brengt discipline en karakter op.

Als sportploeg van het jaar werden de Dragons en de Eagles van Dansgroep van de Waggelerre beloond voor hun inzet en groepsgevoel. Vanaf 2004 staan deze groepen steeds op het hoogste schavotje bij binnen- en buitenlandse tornooien. Vorig jaar en ook nu onlangs in de lente pakten de meisjes de Belgische en de Europese titel, een prestatie die alleen voor topsporters en hun gedreven trainster Rachel Senden (en begeleiders) is weggelegd. Alle laureaten mochten een trofee en bloemen in ontvangst nemen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio