Groote Oorlog en Dodendraad in Bib

Print
Voeren - Tot maandag 15 december biedt de openbare bibliotheek Voeren gratis twee tentoonstellingen aan: “De Groote Oorlog in grote lijnen en De Doodendraad”. De tentoonstellingen werden ontwikkeld door het Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed. Voerenaar Theo Broers stelt materialen uit zijn privé-collectie ter beschikking en vertelt ook verhalen over gebeurtenissen in Moelingen uit die tijd.

Op zondag 14 december van 10 tot 17 u zal Voerenaar Theo Broers deze  tentoonstellingen over WOI aanvullen met tal van foto’s van de geteisterde dorpen in de streek (uiteraard ook van het kerkdorp Moelingen) en andere materialen van 100 jaar geleden uit zijn privé collectie. Theo zal zelf ook aanwezig zijn om een woordje uitleg te geven bij de foto’s en de gebeurtenissen in Moelingen.

De Groote Oorlog in grote lijnen: deze tentoonstelling vertelt in 16 panelen het verhaal van WO I op internationaal en Belgisch vlak. Ze toont de belangrijkste thema's en enkele sleutelmomenten van die geschiedenis.

De Doodendraad: deze tentoonstelling vertelt in 13 panelen het hoe en waarom van de elektrische draadversperring die vanaf 1915 tussen België en Nederland werd aangelegd. De 357 kilometer lange draad liep van Vaals tot Cadzand en eiste heel wat mensenlevens.

De gemeentelijke uitgave (met tal van foto’s van het geteisterde Moelingen) zal dan ook nog te verkrijgen zijn voor de geïnteresseerden. De bib biedt de bezoekers een kopje koffie aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio