Kribkestochten in de Voerstreek

Print
Kribkestochten in de Voerstreek

In de zes Voerdorpen en in het Nederlandse Heuvelland zijn er verschillende tochten uitgezet langs kerststallen Foto: Nico Meens

Voeren - Verdeeld over zes kerkdorpen in Voeren en zes Heuvellanddorpen over de grens (in Nederland) zijn er tijdens de Advent- en Kersttijd (van 30 november tot 6 januari) acht korte en lange wandelroutes uitgezet, waarlangs mooie Kribkes kunnen bewonderd worden.

Elk kribke is uniek in zijn genre. De kerststallenkoorts is vanuit Nederlands Limburg en het dorpje Gemmenich overgewaaid naar de Voerstreek.  De culinaire Voerstreek-hotels, zijn mede initiatiefnemers van dit project. In de zes kerkdorpjes: ’s Gravenvoeren, Sint Martens-Voeren en Sint-Pietersvoeren, Moelingen, Teuven, en Remersdaal kunnen een twintigtal kerststallen in de buitenlucht bewonderd worden. Het is een samenwerkingsverband tussen de Horeca-uitbaters en de stichting Zuid-Limburgse Heuvelland Hotels en uiteraard enthousiaste ‘kribkes’-bouwers. Het geheel wordt ondersteund door Toerisme Voerstreek en VVV Zuid Limburg.  


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio