Gemeente Zutendaal gebruikt gloednieuwe geschenkbonnen Zutendaalse middenstand.

Print
Zutendaal - Onlangs introduceerde de Zutendaalse Middenstandsvereniging een nieuwe geschenkbon die je kan aankopen bij de aangesloten handelaars. Ook de gemeente Zutendaal maakt intussen gebruik van de vouchers en kocht deze aan om te gebruiken als geschenk bij diverse jubilea. Daarnaast kan je de waardebonnen ook aankopen en inruilen in het toeristisch hoofdkantoor de Lieteberg.

 “De gemeente Zutendaal biedt haar inwoners bij diverse jubilea, zoals gouden of diamanten bruiloften en geboorten, een geschenk aan. In het verleden werd hiervoor een brief gebruikt met daarin de vermelding van het bedrag dat men kon inwisselen bij de Zutendaalse handelaars naar keuze. Dit bestaande systeem was nogal omslachtig. De overstap naar de geschenkbonnen van de Zutendaalse Middenstandsvereniging was dan ook een evidente keuze. De nieuwe bonnen zijn heel gebruiksvriendelijk. Doordat wij ze gebruiken wordt het systeem ook snel bekend bij het grotere publiek en op deze manier ondersteunen wij onze middenstand door de inwoners te stimuleren om aankopen te doen in eigen gemeente. De gemeente werkt met de bonnen van 12,5 en 25 euro,” zegt Ann Schrijvers, schepen voor lokale economie.

 “De Zutendaalse Middenstandsvereniging dacht er al langer over om één geschenkbon te introduceren die bruikbaar is bij de verschillende handelaren. Dit werkt veel makkelijker en bespaart onze handelaren heel wat werk. Winkeliers, aangesloten bij de vereniging, kunnen immers gebruik maken van de bestaande bonnen. We zijn blij dat ook de gemeente Zutendaal kiest voor het systeem van onze geschenkbonnen. Deze vouchers zijn een ideaal cadeau want je kan ze inruilen bij de handelaars, aangesloten bij de Zutendaalse Middenstandsvereniging. Dat zijn er meer dan 100. De bonnen hebben waardes van 5, 10 en 20 euro. De bonnen zijn te koop bij Traiteur Geusens Davy, Doe-het-zelf Schroeders, Abo Print en Bezoekerscentrum De Lieteberg,” zegt Joris Schroeders, voorzitter van de Zutendaalse Middenstandsvereniging.

“Intussen zijn de geschenkbonnen eveneens te koop in het toeristisch hoofdkantoor op de Lieteberg. Aangezien het bezoekerscentrum 360 dagen per jaar en op zondag geopend is, kan je er dus bijna steeds terecht voor de aankoop van een bon. Deze kunnen daar ook verzilverd worden  voor bijvoorbeeld een ticket voor het blotevoetenpad of het insectenmuseum…,” aldus schepen voor toerisme Dirk Smits.

MR


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio