© Viering vijfentwintig jaar sporthal

Viering vijfentwintig jaar Sporthal.

In Sporthal de Blookberg werd vrijdagavond, in aanwezigheid van veel afgevaardigden van de Zutendaalse sportclubs, het zilveren bestaansjubileum gevierd van de sporthal.

mreyskens

“Het past dat wij bij de viering van het vijfentwintigjarig jubileum even achterom kijken en terug te blikken in de tijd”, zegt sportschepen Ann Schrijers. “Op zaterdag 30 september 1989 werd deze sporthal feestelijk geopend door gemeenschapsminister Theo Kelchtermans in aanwezigheid van het toenmalige gemeentebestuur. Jozef Remans was burgemeester en Mona Gregoor was op dat ogenblik de gelukkige schepen van sport die de honneurs mocht waarnemen. De NV BRIAN en NV INTERSPORTIF zorgden voor de bouw van de hal. De verfraaiingswerken van de omgeving gebeurden volledig in eigen beheer en werden uitgevoerd door de arbeiders van de technische dienst. Sedert de opening onderging de sporthal verschillende aanpassingswerken waardoor het gebruik steeds efficiënter werd. Een eerste belangrijke verbouwing werd uitgevoerd in 1996 toen de oorspronkelijke berging werd omgevormd tot vergaderlokaal en er een zaaltje voor gevechts- en verdedigingssporten werd ingericht. Later werd er nog een spiegelwand voorzien. In 1997 werd er achter de sporthal een skateterrein ingericht en ook deze werd met nodige luister ingehuldigd. In 2002 werd de omgeving van de sporthal drastisch veranderd. Het skateterrein en de ondertussen aangelegde petanquebaan verhuisden naar de straatzijde en het terrein achter de sporthal werd ingericht als parking voor het cliënteel zoals we die nu kennen. In dat zelfde jaar werd het gebouw ook van een nieuwe dakconstructie voorzien. In januari 2006 was de sportvloer aan vervanging toe en toen werden er ook twee tribunes voorzien. Een jaar later, in 2007 werd het terras van een afdak voorzien en in 2009 werd er een grote berging bijgebouwd. En zo kreeg de sporthal een steeds grotere functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Ondertussen is onze sporthal De Blookberg uitgegroeid tot een fijne ontmoetingsplek voor de sportbeoefenaars. Wekelijks zijn er maar liefst meer dan 30 clubs en vriendengroepen die gebruik maken van onze sporthal. Veelal zijn het sportclubs die ook deel uitmaken van onze gemeentelijke sportraad. In het weekend en na de werkuren is er hier een bezetting van quasi 100%. De inzet van onze huidige uitbaters Bart en Viviane is hieraan niet vreemd. Zij baten de sporthal al uit sedert februari 2003 en dit op een voortreffelijke wijze. Waarvoor onze dank. Jong en minderjong vind hier zijn weg. Van kleuterturnen, vakantiekampen voor de jongeren tot sporteldag , hier is alles mogelijk. Onze sporthal De Blookberg is ondertussen ook het startpunt voor de inrijroute van het mountainbikeparcours Euregio en ook het gemeentelijke loopparcours start hier.

Velen deden hier hun eerste sportervaringen op in wat ondertussen voor hem of haar een favoriet tijdverdrijf is geworden. Ik denk hierbij aan de deelnemers van start to run, start to bike, start te mountainbike en start to yoga, die hier allemaal even hartelijk werden ontvangen en er een fijne uitvalsbasis vonden.

Ook de schoolsport heeft zich kunnen ontplooien tot wat het nu is dankzij de aanwezigheid van de sporthal in de nabije omgeving. Jaarlijks vinden er hier meer dan 10 sportdagen plaats voor de Zutendaalse scholen.

Onze sporthal De Blookberg is dan ook niet meer weg te denken in onze gemeente en vervult samen met haar uitbaters een belangrijke sportieve en sociale taak.

Het gemeentebestuur wil in de toekomst aan sporthal De Blookberg nog een nieuwe impuls geven door de herinrichting van de sportzone. Hiervoor wordt momenteel gewerkt aan het masterplan sportzone.

Dit is het gebied tussen de sporthal en de parking van de sportzone (beter gekend als parking Lieteberg).

Het is onze bedoeling dit gebied op te waarderen door een grondige herinrichting. Met de nieuwe herinrichting zou het gebied veel meer moeten uitnodigen tot sport, wandelen , fietsen en ontspanning. Met deze inrichting streven we er ook naar de bezoekers van de Lieteberg , via de sportzone naar het centrum te loodsen. Dit zou ook een nieuwe boost kunnen opleveren voor onze sporthal”.

Martin Reyskens (Foto: Martin Reyskens)

Foto: Sportschepen Ann Schrijvers met Edwin Vanherf, voorzitter van de sportraad en enkele afgevaardigden van de Zutendaalse sportverenigingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio