Voorstelling imkermobiel

Op het einde van het imkersymposium, morgen zaterdag 15 november 2014, zal de imkermobiel voorgesteld worden evenals de nieuwe website “Bestuivers” waarbij imkers en fruittelers vraag en aanbod van bijenvolken op mekaar kunnen afstemmen.

mreyskens

Op het einde van het imkersymposium morgen zaterdag 15 november 2014 zal de imkermobiel voorgesteld worden evenals de nieuwe website “Bestuivers” waarbij imkers en fruittelers vraag en aanbod van bijenvolken op mekaar kunnen afstemmen.

De imkermobiel is een aanhangwagen die zo wordt ingericht dat hij gebruikt kan worden als mobiele oogsteenheid voor bijenproducten. Door op concrete tijdstippen op verschillende plaatsen in Limburg aanwezig te zijn, kunnen hobby-imkers hun honing laten slingeren en krijgen ze (een deel van) de oogst terug mee. Door de aanwezigheid van het (bestickerde) voertuig zal ook de bewustwording vergroten. Door mensen (uit de SE) op te leiden om de machines correct te bedienen zal de kwaliteit van het product beter zijn en het materiaal langer meegaan. Verder kan aan al de sanitaire voorwaarden worden voldaan om de honing te verkopen volgens de regels van het voedselagentschap.

Verder zal de imkermobiel gebruikt worden om het imkeren te promoten en als infostand op beurzen, evenementen, activiteiten, …

MR


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio