Uitstel feesteditie Zelem Zomert tot 2021

Print
Halen - De dorpshappening Zelem Zomert vindt dit jaar niet plaats. De editie van dit jaar wordt integraal naar 2021 verplaatst. Dat heeft de organisatie beslist/

 

2020 zou een feestjaar worden voor Zelem Zomert. De happening zou immers voor de 15de keer plaatsvinden. “Maar het Coronavirus en de daarbij horende maatregelen maken het dit jaar onmogelijk om dit groots dorpsgebeuren te laten plaatsvinden”, zegt voorzitter Erik Van Roelen van de organiserende vzw. “Het is jammer, maar de organisatie kan dit jaar niet doorgaan. Enkele weken verschuiven is ook niet mogelijk gezien de huidige omstandigheden. Het is dubbel pech want met de huidige hype rond Mama’s Jasje in “Liefde voor Muziek”, waren we verzekerd van een topaffiche. Maar niet getreurd: Peter Van Laet beloofde al om volgend jaar de tent zeker en vast op stelten te komen zetten samen met Danny Fabry, Yves Segers, Sam Gooris en coverband Outback”.

Het elfkoppige bestuur besliste dus om het volledige feestprogramma integraal te verplaatsen naar 2021.

“We spelen dan ook in op het EK-voetbal, dat dus ook een jaar wordt verschoven. Op vrijdag 11 juni 2021 zal de tweede editie van de Zelem Zomert Run plaatsvinden: een “bosloop” in de lokale natuur, zowel voor geoefende lopers, voor recreanten, als voor gezinnen met kinderen.

Op een reuzegroot scherm In de Pop-Up Voetbaltempel worden de Rode Duivels live aangemoedigd tijdens al hun wedstrijden op het EK.

Het feestweekend zelf wordt ingezet op vrijdag 25 juni met een After-Work Party, net zoals dat bij onze tiende verjaardag ook het geval was. he is een aangenaam kader om samen met collega’s, familie en vrienden het weekend goed in te zetten met lekkere hapjes en drankjes van De Kleine Chef, vergezeld van uitnodigende dansmuziek. “

“Op zondag 27 juni staat de familiedag in het teken van muziek en animatie voor jong en oud. Traditiegetrouw start dit met een misviering, gevolgd door een volksreceptie. Vzw De Pastorie organiseert daarna al voor de derde keer een feesteditie van het maandelijkse dorpsrestaurant. Tot slot zullen de genoemde artiesten het beste van zichzelf geven terwijl de kinderen volop kunnen genieten van de kinderanimatie met een heuse kinderdisco, workshops, springkastelen en een waterglijbaan. De hongerigen kunnen terecht bij de food trucks. Kruis de data alvast aan in je agenda van 2021.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio