Honderden oude vliegtuigen en oude auto’s op oldtimer fly- en drive-in

Print
Diest - Op het vliegveld van Schaffen (Diest) ben je vandaag, zaterdag 17 en morgen, zondag 18 augustus, welkom voor de 36ste editie van de Oldtimer Fly & Drive-In. Diest Aero club verwelkomt daarvoor honderden vliegtuigen uit heel Europa, van prachtige collector toestellen tot recentere vliegtuigen.

Sinds vele jaren is het evenement ook uitgegroeid tot één van de grootste oldtimertreffen van auto’s, moto’s en woonwagens in Europa. Vorige editie mochten we meer dan 2000 voertuigen ontvangen tijdens het weekend.

De luchtcomponent van het ministerie van Defensie is dit jaar aanwezig met het acrobatic team “Red Devils”, bestaande uit 4 Marchetti’s SF-260 . Op de static display is er een A-109 HIRUNDO – luchtambulance te bezichtigen.

Er is heel wat animatie voorzien voor jong en oud. Luchtdopen met helikopter en/of motorzweefvliegtuig, rondrit vliegveld met een legervoertuig, kinderanimatie (minikermis, springkastelen,…), een markt van collectoritems, kledij en accessoires, boeken,… in het thema oldtimer. Eveneens zijn er infostanden van de drie clubs op het vliegveld (Diest Aero Club – zweefvliegen, PCV – Skydive en Diest Model Club (Modelvliegen).

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio