CitaDelicious biedt lokale lekkernijen op de citadel

Print
Diest - Zondag 28 april vindt op de citadel in Diest de tweede editie plaats van het food event CitaDelicious. Daarvoor slaan een tiental lokale ondernemers uit Diest de handen in elkaar.

 

Citadelicious en is een reactie op de alom tegenwoordige, commerciële foodtruck events. “Het lokale aspect is voor ons zeer belangrijk” zegt initiatiefnemer Gilles Vanhelmont. “De voorbije zomers zagen we al een aantal gezellige foodevents in Diest plaatsvinden. Het viel ons op dat de standjes vooral uitgebaat werden door mensen uit alle mogelijke streken, terwijl we in Diest op culinair vlak de laatste jaren toch een enorme boost zien. Daaruit groeide het idee een lokaal evenement te organiseren, door mensen van de streek. We willen in de verf zetten wat de Diestse culinaire scene allemaal te bieden heeft.”

Deelname voor horecazaken wordt bewust laagdrempelig gehouden. “Zo blijven de prijzen voor bezoekers ook laag en gezellig. Foodtruckfestivals kunnen nogal eens prijzig zijn, zeker als je kinderen meeneemt. We willen daarom laten zien dat je ook culinair kan genieten aan een heel redelijke prijs.” besluit initiatiefnemer Vanhelmont. Deelnemen is gratis voor de standhouders. De aangeboden gerechtjes mogen niet meer dan vijf euro kosten.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio