© HBVL

Expo Johan Vanhees in Den Molencouter

In de maanden april en mei loopt in het administratief centrum Den Molencouter van Geetbets een tentoonstelling met werken van Johan Vanhees. Die toont abstracte tekeningen.

Luc Weyens

Johan Vanhees is met diverse beeldende media creatief actief. Johan Vanhees: “Enkele jaren geleden kreeg ik door omstandigheden meer tijd voor mezelf. Mijn eeuwige inspiratie kreeg de vrije loop en de behoefte om bezig te zijn werd ingevuld. Meer nog, er is te weinig tijd om al mijn ideeen te verwezenlijken.

’t is een hobby zeggen ze. Maar het zijn er meer…: fotografie, recycle art, stenen beeldjes, jhouten bogen en abstract tekenen. Sinds kort maak ik regelmatig abstracte tekeningen. Als ik terugblik op het verleden blijkt dat abstracte kronkels steeds mijn ding geweest zijn. In 2016 tekende ik eens een boom in één lijn. Dat was speciaal en zo ben ik blijven verder doen met éénlijntekeningen. Dikwijls maak ik ze eerst met pen op een blad papier. Deze wordt dan omgezet op de pc en ingekleurd. Soms worden ze rechtstreeks met de pc gemaakt. De tekeningen zijn volledig uit eigen inspiratie. Voor velen lijkt het wanorde maar er zit voor mij evenwicht in de kronkels, ook in de kleuren.

Ik noem ze kronkels omdat ze ergens mijn hersenkronkels weerspiegelen. Symetrie, assymetrie, perspectief, lijnenspel en spelen met kleuren zijn dingen die me inspireren. Soms spelen gevoelens en emoties een rol. Kunst is veelal een expressie of een taal, maar zonder woorden.

Iedereen ziet vanalles in de tekeningen. Er zijn ook bewust figuren in verwerkt. Steeds zonder nadenken, in één beweging. Ze zijn decoratief en ze zijn leuk om naar te staren.

Vanwege de vele reacties breng ik ze onder het publiek nu. Ieder werk is beperkt tot maximum 5 exemplaren. Zo blijven ze uniek. Tenzij in een ander kleur. Ze zijn beschikbaar als poster, of naar gewenst op karton, ingekaderd of andere bestaande mogelijkheden.

De expo is tijdens de openingsuren van Den Molencouter toegankelijk. Info: gemeente Geetbets, tel. 011/58.65.00, info@geetbets.be, www.geetbets.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio