Voordracht ‘Mahler’ door Seniorenacademie

Print
Herk-de-Stad - 'Mahler – Symfonie 1’ is het thema van een voordracht vandaag, maandag 12 februari, om 14 uur in gemeenschapscentrum De Markthallen (Markt 2) in Herk-de-Stad. De voordracht door musicoloog Veerle Stinckens vindt plaats in het kader van de seniorenacademie van Okra 55+ en het Davidsfonds.

Kleurrijk, indrukwekkend, schitterend,… allemaal superlatieven voor het werk van Gustav Mahler (1860-1911). Hij werkte erg intensief als dirigent, waardoor hij enkel componeerde in zijn vrije tijd. Zijn symfonieën zijn uitgebreide werken, zowel in duur als in bezetting. Hij werkte graag met grote orkesten die de toeschouwers van bij het begin bij hun nekvel grepen. Zijn eerste symfonie is een schitterend voorbeeld: een orkest van zo’n honderd muzikanten brengt typisch romantische thema’s als de liefde voor de natuur, het gebroken hart, het lot van de held, afwisselend innig en teder, dan weer krachtig en dramatisch.

In deze luisterlezing leidt Veerle Stinckens, musicoloog en lerares muziekgeschiedenis en algemene muzikale cultuur aan de academie van Genk, je door de intense en emotioneel geladen muziek van Gustav Mahler.

Deelname: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Info: magdamertens@proximus.be, tel. 013 55 20 95.

 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio